25. května 2013 • 05:00

Štajner burcuje Liberec: Nechci být při plzeňských oslavách!

Autor: hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konce letošního ročníku fotbalové ligy zbývají už jen dvě kola a Plzeň má před druhou Spartou v tabulce náskok pěti bodů. Matematika tedy hovoří jasně - pokud Viktoria v neděli doma porazí Liberec, může začít s oslavami titulu. Špílmachr Slovanu Jiří Štajner o tom však nechce ani slyšet. „Bylo by to divné,“ přiznává.



Fotbalisté Slovanu Liberec jsou úřadujícími mistry už více než rok, loni totiž liga končila 12. května. V případě prohry v Plzni by ale Štajnerovi až tak nevadilo, že by jeho tým ztratil možnost podržet si tento titul ještě o týden déle. Zkušený mazák, který v pondělí oslaví 37. narozeniny, především nechce zažít plzeňské oslavy.

„Už někdy před dvěma měsíci jsem říkal, že bych se nechtěl dožít toho, aby v Plzni proti nám slavili. Přijde mi to takový divný. Oni tam budou křičet, slavit... A my půjdeme do kabiny a odjezd. Takže nic moc pocit,“ obává se.

O motivaci má proto Liberec postaráno. Mužstvo s aktuálně nejlepší formou však po osmi výhrách v řadě čeká možná nejtěžší výzva celého jara. "Bude to těžké. Jsou rozjetí, bude plný stadion, mohl by to být pěkný a zajímavý zápas," předvídá Štajner a slibuje: "Budeme se snažit něco uhrát."

I kdyby Liberec nakonec ztratil body a posunul Plzeň k zisku titulu, Štajner věří, že nebude soupeřům závidět. "My jsme rádi, že jsme jaro takhle zvládli. Pro nás je po nepovedeném podzimu třetí místo také suprovým úspěchem, i když to není stoprocentně ještě hotové. Musíme uhrát jeden bod,“ hodnotí uplynulou sezonu.

Celý rozhovor s libereckým Jiřím Štajnerem čtěte v sobotním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud