12. srpna 2013 • 13:25

Co se stane před Spartou? Snad bude vše korektní, přeje si Vrba

Autor: koš, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

I středeční reprezentační zápas v Maďarsku zůstane ve stínu. Jednoznačným fotbalovým vrcholem týdne bude pro fanoušky sobotní šlágr dvou vedoucích týmů Gambrinus ligy, ve kterém mistrovská Plzeň hostí druhou Spartu. Atmosféra bude už tradičně hodně vyhecovaná – to si uvědomuje i trenér Viktorie Pavel Vrba.



Po nedělní výhře nad Znojmem se Vrba zmínil o nadcházejícím utkání s mírnými obavami. „Od úterý se bude v novinách řešit jen náš zápas se Spartou. Doufám, že to bude od vás novinářů i od Sparty korektní,“ vyslovil se plzeňský kouč. „Vždycky se před tímto zápasem něco zajímavého objeví. Už se těším, co to bude,“ dodal s úsměvem.

Největší aféra spojená s momentálně nejvypjatějším ligovým soubojem vypukla až několik dní po loňském podzimním souboji, v němž Plzeň zvítězila 1:0 gólem z penalty následující po nafilmovaném pádu Davida Limberského. Majitel Sparty Daniel Křetínský pak přinesl šéfovi fotbalové asociace Miroslavu Peltu dnes již bájnou kabelu, v níž se měly skrývat důkazy o nekalých praktikách v českém fotbale.

Jak ukázalo policejní vyšetřování, konkrétně se mělo podezření týkat ovlivňování sudí před zápasem Plzně v Jablonci v předminulé sezoně. Jenže skandál po necelém roce od jeho vypuknutí směřuje do ztracena bez konkrétních závěrů. A Vrba doufá, že podobný rozruch se znovu opakovat nebude. „A bude to zápas, který zpopularizuje fotbal a nebudeme řešit spoustu jiných věcí.“

Plzeňští hráči zatím myšlenky k zápasu se Spartou odsouvají. „Až po repre. Neřeším to, protože mě teď čeká sraz,“ řekl střelec vítězného gólu proti Znojmu Vladimír Darida.

Hořava+Darida? Spolupráce funguje, jejich gól zachránil Plzeň
Hořava+Darida? Spolupráce funguje, jejich gól zachránil Plzeň

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud