11. srpna 2013 • 10:31

Lavička k Plzni: Správný sparťan se nikdy nebojí, ale respekt máme

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes nepříliš oslnivou formu mohou být fotbalisté Sparty spokojení. 4 kola a 4 vítězství - do ligového superšlágru v Plzni půjdou příští sobotu bez ztráty bodu. Ani oslnivá forma obhájce titulu, který zasypává soupeře góly, jim hrůzu nenahání. „Správný sparťan se nikdy nebojí, i když máme k soupeři zdravý respekt,“ řekl kouč Sparty Vítězslav Lavička po výhře 2:1 nad Bohemians Praha 1905. Fanoušci se mají na co těšit.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 8. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
2:1
ONLINE
10. srpna
20:15
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
Góly

Domácí: 69. Bednář, 78. Lafata

Hosté: 11. Moravec

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Nhamoinesu – Hušbauer, Vácha, Vacek (46. Bednář) – Kadlec (89. Zápotočný), Lafata, Krejčí 83. Přikryl)

Hosté: Berkovec – Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl – Moravec, Jindřišek, Nerad, (69. Růžička), Kolář – Hora (73. Bartek), Ndiaye (77. M. Štochl)

Náhradníci

Domácí: Čech, Polom, Pauschek, Zápotočný, Přikryl, Skalák, Bednář

Hosté: Havránek, Růžička, Ptáček, Bartek, Budínský, Štochl

Karty

Domácí: Vácha, Krejčí

Hosté: Ndiaye, Šírl

Rozhodčí

Paták – Nádvorník, Dobrovolný

Stadion

Generali Arena

Návštěva

9 072 diváků

Po překvapivém vyřazení v Evropské lize může na podzim sparťanským příznivcům vylepšit náladu příznivý výsledek z utkání proti týmu, který je dvakrát v posledních třech letech připravil o titul a je momentálně také mnohem úspěšnější na mezinárodní scéně. Hraje se už příští sobotu večer ve Štruncových sadech.

Ani oslnivá forma Viktorie ve sparťanském táboře zděšení nevyvolává. Naopak sebevědomí týmu z Letné roste s každým zápasem, kdy se Spartě podaří naplno bodovat navzdory nevyrovnaným výkonům. „To je důležitý fakt, který nám přidává sebevědomí. I v téhle těžší době. Víme, že Plzeň je momentálně ve větší pohodě,“ hodnotil Lavička.

Sparťanský kapitán David Lafata rozhodl o výhře Letenských v derby s Bohemians
Sparťanský kapitán David Lafata rozhodl o výhře Letenských v derby s Bohemians

To byl i případ utkání proti Bohemians 1905, které domácí otočili dvěma góly ve druhé půli. „Celkově to bylo hodně upracované, chyběla větší lehkost a kvalita. Spokojenost je s body, ale to je vše,“ přiznal kouč Sparty.

Také brankář Tomáš Vaclík je přesvědčený, že Sparta si může z Plzně odvést další dobrý výsledek. „Věřím, že tam předvedeme mnohem lepší výkon, i když vím, v jaké jsou momentálně pohodě.“

Jinak to vidí Jakub Hora. Ve čtvrtek poslala Viktoria dvaadvacetiletého útočníka na hostování do Bohemians 1905 a čerstvá posila se hned v prvním startu podílela na vedoucím gólu Klokanů, na který Hora přihrál zakončujícímu Janu Moravcovi. Svému mateřskému klubu chtěl na dálku pomoci lepším výsledkem. „Měl jsem to v hlavě. Doufám, že Plzeň je v příštím kole porazí. Nechci to zakřiknout, ale má v této chvíli lepší kádr,“ tipnul si Hora.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud