30. září 2013 • 13:14

Ztráta opory. Limberský bude mimo šest týdnů, přijde o Bayern

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští fotbalisté se budou muset obejít bez svého klíčového hráče v defenzivě. David Limberský si kvůli prasklině v zadním stehenním svalu nezahraje minimálně šest týdnů, s největší pravděpodobností zmešká i dva duely Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.



Limberský střídal již v průběhu prvního poločasu páteční ligové předehrávky v Jihlavě (Plzeň vyhrála 2:1), série víkendových vyšetření potvrdila prasklinu v zadním stehenním svalu na pravé noze.

Pavlu Vrbovi bude chybět minimálně v následujících šesti týdnech. To znamená, že naskočí do hry nejdřív v listopadu. Nezasáhne tak zcela určitě do zápasů Ligy mistrů s CSKA Moskva a na Bayernu Mnichov, nejspíš vynechá i domácí odvetu s bavorským gigantem (5. listopadu).

„Davida čeká v nejbližším období povinný klid, následně začne pod dohledem plzeňských lékařů a klubových fyzioterapeutů s pečlivou rekonvalescencí. V ideálním případě by mohl stihnout poslední měsíc podzimní části sezony,“ přiblížil tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Pro západočeský tým jde o obrovskou ztrátu. Limberský je zástupcem kapitána, prakticky nenahraditelný muž základní sestavy. Jako možná alternace přichází v úvahu přesunutí Radima Řezníka z pravého kraje obrany, v přípravě na levé straně defenzivy nastupoval záložník Jan Kovařík, který Limberského místo zaujal rovněž v pátek v Jihlavě.
 
„Jsem samozřejmě hodně zklamaný, že nebudu moct klukům pomoct v nejbližších duelech Ligy mistrů i Gambrinus ligy. Udělám maximum pro to, abych stihl závěr podzimu a mohl si vychutnat alespoň dva závěrečné zápasy základní skupiny Ligy mistrů," uvedl Limberský.

"Teď mě čeká poctivá rekonvalescence, celou dobu budu chtít být u týmu. Jsem přesvědčen, že kluci budou i beze mě pokračovat v nastolené cestě a poperou se o úspěch na všech frontách,“ dodal reprezentační obránce.


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud