27. září 2013 • 22:12

Obhájce titulu na Vysočině vyhrál 2:1, o třech bodech rozhodl Bakoš

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně zvítězili v předehrávce 10. kola první ligy v Jihlavě 2:1. Viktorii poslal do vedení po deseti minutách Rajtoral, zanedlouho sice srovnal Harba, ale jedenáct minut před koncem rozhodl střídající Bakoš. Obhájce titulu v nejvyšší soutěži naplno bodoval po dvou předchozích remízách a minimálně do sobotního pražského derby se přiblížil vedoucí Spartě na rozdíl jednoho bodu.



Plzeňský trenér Pavel Vrba odkoučoval proti Jihlavě 151. ligový zápas v jednom klubu za sebou, čímž vyrovnal rekord Karla Jarolíma a Ladislava Škorpila. Před středečním utkáním Ligy mistrů s CSKA Moskva v Petrohradu zamíchal se sestavou a v úvodu nechal jen na lavičce Koláře či Kovaříka, který se ale ještě v první půli na hřiště dostal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 9. • 20:15
FC Vysočina Jihlava
FC Vysočina Jihlava
1:2
ONLINE
27. září
20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 16. Harba

Hosté: 10. Rajtoral, 79. Bakoš

Sestavy

Domácí: Blažek – T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl (78. Kosak) – Masopust, Jánoš (87. Teplý), Jungr, Karlík, Vaculík (C) – Harba.

Hosté: Kozáčik – Řezník (67. Kolář), Hubník, Procházka, Limberský (23. Kovařík) – Rajtoral, Horváth (C), Pospíšil, Hořava, Petržela – Tecl (63. Bakoš).

Náhradníci

Domácí: Hanuš, Krejčí, Mikula, Kliment, Kosak, Teplý, Kučera

Hosté: Bolek, Hejda, Kovařík, Kolář, Ďuriš, Wágner, Bakoš

Karty

Hosté: Hořava

Rozhodčí

Proske – Kordula, Blažej

Stadion

Jihlava na domácím stadionu získala všechny své body v této sezoně a proti favoritovi začala nebojácně. V úvodních deseti minutách jí několikrát chyběl krok k zakončení, pak ale udeřila Plzeň. Horváth po Procházkově dlouhé přihrávce poslal nadýchaný centr do vápna a Rajtoral z voleje vstřelil svůj druhý gól v tomto ročníku.

Hostům ale vydrželo vedení jen šest minut. Jungr přihrál Vaculíkovi, ten utekl vápnem a poslal míč před bránu, kde skóroval nabíhající Harba. Bosenský útočník dal třetí gól v jihlavském dresu.

Plzni pak ještě víc zkomplikovalo situaci zranění levého beka Limberského. Reprezentační zadák se chytl za sval a v polovině první půle ho vystřídal Kovařík. "Pravděpodobně má natržený zadní stehenní sval, na 99 procent proti CSKA nebude k dispozici," posteskl si Vrba.

Vysočině chyběl zraněný špílmachr Koloušek, i bez něj ale předváděla bojovný výkon s bleskovými kontry. Po jednom z nich musel Kozáčik vyrazit nad břevno Masopustovu ránu a těsně před pauzou při jihlavském přečíslení v poslední chvíli vypíchl míč před Jungrem.

"První půle v našem podání snesla měřítko," podotkl jihlavský kouč František Komňacký. Naopak Vrba spokojený nebyl. "První poločas byl z naší strany vlažný," řekl.

Vysočina se při odchodu do kabin hněvala na sudího Proskeho, že ji nenechal dotáhnout brejk a odpískal poločas ještě dřív, než vypršela 45. minuta. "Překvapilo mě to, ale nechci v tom hledat úmysl," řekl Komňacký.

Plzni se zpočátku nedařilo rozebrat obětavě hrající Vysočinu ani po pauze. Naopak zahrozila Jihlava po Karlíkově ráně, po které se musel hodně natáhnout Kozáčik.

Plzeňskou hru oživili až střídající Kolář s Bakošem. Ten nahradil Tecla, jemuž se při návratu na hřiště svého bývalého klubu nedařilo. Plzeň stupňovala tlak a nakonec právě po spolupráci čerstvých hráčů rozhodla. V 72. minutě ještě Blažek u zadní tyče vytěsnil tečovaný Horváthův centr, o sedm minut později už ale kapituloval.

Kolář posunul míč na volného Bakoše, ten zachoval před brankou chladnou hlavu a dal svůj první ligový gól od dubna. "Jestli jsem si tím řekl o místo v základní sestavě? To já neřeším, trenér o sestavě rozhoduje na základě výkonnosti a stylu hry soupeře," uvedl Bakoš. Vrba si střídání pochvaloval.

"V druhé půli jsme převzali aktivitu a i díky střídání zápas zvládli. Bakoš s Kolářem měli velký podíl na vítězné brance, jsem rád, že je v týmu mám," uvedl Vrba.

Také jihlavský kouč uznal, že po změně stran Plzeň dominovala. "V druhé půli jsme vypadli z role, už jsme nebyli tak nebezpeční dopředu. Bylo jen otázkou času, jestli Plzeň svou převahu zúročí gólově. Hráčům ale nemám co vytknout," řekl Komňacký.

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)
Branky: 16. Harba - 10. Rajtoral, 79. Bakoš. Rozhodčí: Proske - Kordula, Blažej. ŽK: Hořava (Plzeň).

ONLINE: Jihlava - Plzeň >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud