Jakub Konečný
22. prosince 2013 • 13:50

Vrátí se Necid do Edenu? Slavia se neozvala, zájem má Anderlecht

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Slavie, kteří si pod vánoční stromeček přáli návrat Tomáše Necida, by se měli začít připravovat na další zklamání. Klub z Edenu zatím o svého odchovance nejeví zájem, a tak se útočník probírá nabídkami z Nizozemska a Belgie. „V pondělí bude o Tomášově angažování rokovat vedení Anderlechtu,“ řekl portálu iSport.cz hráčův agent Jiří Müller.



Slavia hledá útočníka a čtyřiadvacetiletý Tomáš Necid zase klub, v němž by na jaře pravidelně hrál. Dávalo by tedy smysl, kdyby se osvědčené spojení zase obnovilo. Jenže zatím jde spíš o přání fanoušků, než o reálnou variantu.

„Slavia se nám neozvala, takže je v souvislosti s Tomášem bezpředmětné se o ní bavit,“ říká Jiří Müller, který českého reprezentanta zastupuje.

Necid patří CSKA Moskva, kam přestoupil v lednu 2009 ze Slavie za částku přesahující sto milionů korun. Na podzim hostoval v řeckém PAOK Soluň, kde se měl rozehrát po dvojnásobné operaci kolena. Šancí však příliš nedostal, jako střídající náhradník nasbíral ve všech soutěžích celkem pouze 448 minut. Přesto dal tři góly.

Ruský klub mu proto pro jaro hledá jiné působiště, kde by nastupoval pravidelně v základní sestavě – a byl připraven v létě znovu bojovat o místo v Moskvě. Slavia se v tomto směru nabízí jako ideální řešení, jenže její vedení zatím kolem Necida jen nesměle našlapuje. A veškerou energii upírá k přestupu Michaela Rabušice ze Slovanu Liberec.

Slávistický odchovanec tak raději zvažuje jiné varianty. Dlouhodobě o něj stojí holandské Zwolle, nyní svůj zájem deklaroval i královský belgický klub Anderlecht Brusel.

„Vedení Anderlechtu bude v pondělí řešit složení kádru na jaro. A Tomášovo jméno při tom bude na stole,“ tvrdí Müller.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud