23. února 2014 • 21:08

Bitva Jarolímů vítěze neměla, Liberec s Boleslaví remizoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce remizovali v úvodním jarním kole první ligy s Mladou Boleslaví 2:2. Severočeši v souboji pohárových aspirantů vedli na startu druhé půle 2:0 po dvou slepených brankách Davida Pavelky a zimní posily Marka Jarolíma. Jeho bratranec v dresu hostí David ale poté snížil a v nastavení srovnal Martin Nešpor. Nerozhodně tak skončil rodinný souboj Jarolímů mezi libereckým Markem a mladoboleslavskými Davidem a jeho otcem Karlem, který prožil na lavičce hostů soutěžní premiéru po návratu do české ligy.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
2:2
ONLINE
23. února
19:00
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 49. Pavelka, 55. M. Jarolím

Hosté: 71. D. Jarolím, 90+1. Nešpor

Sestavy

Domácí: Kovář – Frýdek, Kováč (C), Rajnoch, Fleišman – Sackey, Jarolím, Šural, Pavelka (87. Obročník), Luckassen (74. Kolár) – Budnik (80. Pimpara).

Hosté: Diviš – Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček – Jarolím (C), Ščuk, Bořil (66. Magera), Štajner (60. Nešpor), Štohanzl (80. Šultes) – Chramosta.

Náhradníci

Domácí: Hroššo, Karišik, Coufal, Pimpara, Douglas, Obročník, Kolár

Hosté: Hankič, Rosa, Eliáš, Vraštil, Nešpor, Šultes, Magera

Karty

Domácí: Sackey

Hosté: Štajner, Kysela, Dosoudil, Šultes, Šultes (č)

Rozhodčí

Paták – Wilczek, Moláček

Stadion

U Nisy

Návštěva

3 102 diváků

"Bylo by smutné, kdyby člověk takové to napětí před zápasem neměl. Ale nějak mimořádně nervózní jsem z premiéry nebyl," řekl po zápase mladoboleslavský trenér. "Chtěli jsme tu vyhrát, ale nakonec jsme rádi, že jsme ze stavu 0:2 uhráli aspoň remízu," dodal Jarolím.

Boleslav se díky remíze udržela v tabulce o bod před Libercem na pátém místě. Severočeši nevyhráli ani druhý soutěžní zápas jara, ve čtvrtek podlehli 0:1 v Evropské lize Alkmaaru, na jehož hřišti se příští týden představí v odvetě.

Liberec měl na rozdíl od Boleslavi v nohách už jedno soutěžní utkání, ale na hostech nebyla nerozehranost patrná a začali aktivněji. V osmé minutě se dostal do šance Chramosta, ale liberecký brankář Kovář dobře zmenšil úhel a mladoboleslavského útočníka vychytal.

Slovan nasadil novou posilu nizozemského ofenzivního záložníka Luckassena, žádnou vyloženou šanci však během první půle neměl. Po přestávce ale znovu potvrdil, že má druhé poločasy v této sezoně silnější.

Od příchodu z kabin uběhly jen čtyři minuty, když Marek Jarolím rozehrál rohový kop a nabíhající Pavelka z druhé vlny trefil míč přesně do růžku branky. Liberecké vedoucí gól nabudil a ze necelých šest minut se radovali podruhé. Dlouhý nákop doputoval až k Marku Jarolímovi, který ho poslal špičkou kopačky do sítě.

"Když jsme se v druhé půli dostali do vedení 2:0, věřil, že to uhlídáme. Je škoda, že jsme nezískali tři body, které jsme potřebovali do tabulky a pro atmosféru před odvetou v Alkmaaru. Nedá se nic dělat, musíme se oklepat a připravit na Alkmaar," řekl trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý.

Hostující kouč Karel Jarolím poslal na hřiště druhého útočníka Nešpora místo Štajnera, který se v prvním zápase U Nisy od svého odchodu z Liberce neprosadil. Zdálo se, že je hotovo, ale hosté se nevzdali. V 71. minutě přímý kop Davida Jarolíma doplul až do sítě a v závěru korunoval velký tlak vyrovnáním z otočky střídající Nešpor svým devátým ligovým gólem.

Liberci se tak podruhé za sebou nepovedl závěr zápasu, s Alkmaarem inkasoval jediný gól v 89. minutě. "Všechny tři góly jsme zatím dostali ze standardky, na které se můžeme v klidu připravit. Všechny ty góly byly podobné. Musíme se nad tím zamyslet, každý musí být odpovědný za hráče a splnit úkol, který má," uvedl Šilhavý.

Jarolímové svůj rodinný souboj tolik neprožívali. "Já už měl takových zápasů za sebou víc. Věděl jsem, co nás čeká. Možná pro lidi to bylo zajímavější. Pochopitelně bych byl raději, kdyby se Marek prosadil v jiném zápase než dnes," uvedl kouč Karel Jarolím.

17. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:0)

Branky: 49. Pavelka, 55. M. Jarolím - 71. D. Jarolím, 90.+1 Nešpor. Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Moláček. ŽK: Sackey - Štajner, Kysela, Dosoudil, Šultes. ČK: 90.+3 Šultes. Diváci: 3102.

Liberec: Kovář - Frýdek, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, M. Jarolím, Pavelka (87. Obročník), Luckassen (74. Kolár) - Budnik (80. Pimpara). Trenér: Šilhavý.

M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček - D. Jarolím, Ščuk - Bořil (66. Magera), Štajner (60. Nešpor), Štohanzl (80. Šultes) - Chramosta. Trenér: K. Jarolím.

Jeden ze tří Jarolímů během zápasu Liberce s Mladou Boleslavi: kouč Karel. Na hřišti se objevili jeho syn a svěřenec David i synovec a hráč Liberce Marek
Jeden ze tří Jarolímů během zápasu Liberce s Mladou Boleslavi: kouč Karel. Na hřišti se objevili jeho syn a svěřenec David i synovec a hráč Liberce Marek

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud