Květoslav Šimek
23. února 2014 • 20:10

Tenisáky za Lukeše! Fanoušky Baníku podpořil Svěrkoš i Horváth

Autor: Květoslav Šimek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Bazalech bylo veselo hned od úvodního hvizdu. Nespokojení fanoušci Baníku Ostrava už v první minutě zápasu s Plzní zaházeli hrací plochu tenisáky. Dali najevo nespokojenost s tím, že se klub zbavil jejich oblíbence Martina Lukeše.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 15:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
1:2
ONLINE
23. února
15:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 81. Svěrkoš

Hosté: 23. Tecl, 56. Tecl

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Zawada (85. Sukup), Frydrych (C), Baránek, Vengřinek – Štěpán, Greguš, Kukec, Foltýn (69. de Azevedo), Holzer (69. Svěrkoš) – Škutka.

Hosté: Kozáčik (38. Bolek) – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Petržela (86. Ďuriš), Hořava, Kolář, Horváth (C), Kovařík – Tecl (90. Wágner).

Náhradníci

Domácí: Šrom, Sukup, Stronati, de Azevedo, Staško, Svěrkoš, Kaša

Hosté: Bolek, Hubník, Hejda, Hrošovský, Ďuriš, Wágner, Bakoš

Karty

Domácí: Vengřinek, Baránek, Vengřinek (č)

Hosté: Čišovský

Rozhodčí

T. Kocourek – K. Mencl, P. Filípek

Stadion

Stadion Bazaly

Pětatřicetiletý záložník strávil prakticky celou kariéru v Baníku Ostrava. Mezi především tou radikálnější částí fanoušků patří k velkým oblíbencům, na kterou diváci v Ostravě nedají dopustit.

Příznivce klubu obzvlášť zasáhlo, když vedení v zimě oznámilo, že s Lukešem už dál nepočítá. Protestní akci nachystali hned do úvodního jarního utkání proti Plzni.

Ostravští fanoušci vyklidili kotel, nechali tam jen transparent: "Sbal se a vypadni??? NE!!! S legendami se zachází jinak!!!" Modré číslo 4 jasně hlásilo, o jakou legendu se jedná.

Prázdný ochoz za brankou a transparent baníkovských fanoušků se vzkazem vedení klubu
Prázdný ochoz za brankou a transparent baníkovských fanoušků se vzkazem vedení klubu

V první minutě zápasu pak fandové na hrací plochu naházeli tenisáky, rozhodčí musel duel přerušit. Po zhruba čtyřminutové pauze se mohlo pokračovat dál. Ovšem hrálo se prakticky v tichu. V prvním poločase fandil jen kotel Plzně.

„Já to chápu," říkal i plzeňský kapitán Pavel Horváth. "Když se vžiju do situace Martina Lukeše... Chápu, že spoustě lidí není tahle situace příjemná, já jsem na jejich straně. Myslím, že s hráčema, kteří prožijou celou svoji kariéru v jednom klubu, by se měl klub rozloučit jinak. Není to sice moje starost, ale lidi chápu.“

Podobně mluvil i ostravský Václav Svěrkoš. Svůj gól z 81. minuty, kterým snižoval na konečných 1:2, věnoval právě Lukešovi. Přiběhl k hlavní tribuně, kde bývalý kapitán v černých brýlích seděl, a zvedl směrem k němu čtyři prsty. "Samozřejmě tím chci Martina podpořit," potvrdil Svěrkoš.

Plzni vystřílel vítěztví Stanislav Tecl, dal oba góly. A když ve druhém poločase začali ostravští fanoušci, kterých na Bazaly přišlo 10 127, naplno fandit, potěšilo to i jej. "Hned byla atmosféra lepší a fotbalovější!"

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud