12. března 2014 • 04:20

STATISTIKY: Kdo v lize běhá nejvíc? Všechny předčí Kovaľ z Dukly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

LÍDŘI 19. KOLA | Zajímá vás, kolik naběhají fotbalisté kilometrů za zápas? Nebo jak často sprintují a jakou vzdálenost urazí v nejvyšší rychlosti? Všech osm zápasů devatenáctého kola Gambrinus ligy snímaly kamery s vysokým rozlišením, díky kterým jsou teď tahle zajímavá data k dispozici. Králem uplynulého kola se podle nich stal Róbert Kovaľ z pražské Dukly.



Kovaľ při překvapivé porážce Dukly s Jihlavou naběhal bez 15 metrů třináct kilometrů, o 127 metrů více než druhý Marek Jungr právě z vítězného týmu Vysočiny.

Třetí co se týče naběhaný kilometrů skončil Pavel Kadeřábek ze Sparty, která se v 19. kole triumfem nad Plzní výrazně přiblížila k titulu.

Lídři vybraných statistik 19. kola Gambrinus ligy
Lídři vybraných statistik 19. kola Gambrinus ligy

Přesná fitness data měří také vzdálenosti, které hráči urazí ve sprintu. Za ten se považuje pohyb rychlostí vyšší než 7 m/s. V této statistice kraloval Vojtěch Štěpán z Baníku - ten odsprintoval celkem 465 metrů.

Mezi lídry se zařadil i střelec rozhodujícího gólu v duelu Sparty s Plzní Tomáš Přikryl, kterému kamery naměřily 368 metrů ve sprintu.

Róbert Kovaľ ovládl i další statistiku, která zaznamenává počet pohybu v rychlosti vyšší než 5,5 m/s. Do takové rychlosti se dostal celkem 157krát za zápas.

Pro porovnání statistiky Marka Matějovského a Pavla Horvátha

Zajímavé srovnání ze zápasu Sparta - PlzeňFoto Gambrinusliga.cz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud