11. března 2014 • 10:21

Matulův masakr! Odrovnal slávistu Boudjemu, sudí nic nepískl

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Tohle opravdu bolelo. Pondělní ligové utkání Teplic se Slavií (1:0) nedohrál hostující záložník Boudjemaa. Šikovného středopolaře v závěru sestřelil domácí kapitán Milan Matula. Ošklivý zákrok na kotník nebyl potrestán, podle opakovaných záběrů si teplický stoper ale koledoval o vyloučení.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 3. • 18:15
FK Teplice
FK Teplice
1:0
ONLINE
10. března
18:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí: 86. Hošek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Grigar – Vondrášek, Matula (C), Hošek, Krob – Ramos (62. Salami), Ljevakovič, Vachoušek (90+2. Takács), Litsingi, Nivaldo – Jindráček (83. Vůch).

Hosté: Čontofalský – Dostál, Smejkal, Neves, Ritchie – Hrubý (90+4. Vyhnal), Boudjemaa (87. Lička), Gecov (C), Zmrhal, Juhar – Necid.

Náhradníci

Domácí: Slavík, Takács, Vůch, Salami, Chukwuma, Bratanovič

Hosté: Rakovan, Prošek, Tusjak, Mensah, Lička, Vyhnal

Karty

Domácí: Ramos, Vondrášek, Vůch

Hosté: Neves, Gecov, Juhar, Hrubý, Gecov (č), Ritchie

Rozhodčí

Nenadál – Kovařík, Hrabovský

Stadion

Na Stínadlech, Teplice

Návštěva

10 058 diváků

Běžela 83. minuta, Slavia v tu chvíli hrála 0:0. Boudjemaa se na vlastní polovině dostával před Vondráška, zakřižoval ho Matula. Teplický stoper ho v plné rychlosti zasáhl do levého kotníku, Boudjemaa se svíjel v bolestech.

Navíc v momentě, kdy probíhalo ošetřování francouzského záložníka a Slavia musela hrát v devíti lidech, vstřelili domácí jediný gól utkání.

Teplický Milan Matula v utkání se Slavií zasáhl kotník Damiena Boudjemy. Zákrok nebyl vůbec potrestánFoto Pavel Mazáč Sport
Slávistický záložník Damien Boudjemaa je ošetřován po zákroku od teplického Milana MatulyFoto Pavel Mazáč Sport

Boudjema utkání nedohrál, po ošklivém zákroku musel střídat. Sudí Nenadál Matulův zákrok vůbec nepískl, hru přerušil až po faulu Litsingiho na Necida.

Zákrok na Boudjemu byl hodně tvrdý. "Jasná surová hra, přímo na kotník na stojnou nohu. Tady měla být udělená přímo červená karta, Matula může být rád, že ji nedostal," uvedl v přenosu TV Fanda pravidlový expert a bývalý rozhodčí Robert Henn.

Slávistický záložník měl kotník vykroucený už předtím, než ho do stojné nohy zasáhl Matula.

Pražský klub stížnost na sudího posílat nebude. "Máme plnou důvěru v orgány FAČR, tedy disciplinární komisi a komisi rozhodčích. Ten zákrok byl tak evidentní, že takové kroky ze strany Slavie nejsou potřeba," uvedl tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba.

Boudjemu čekají během úterka další vyšetření, která odhalí vážnost hráčova zranění. Pro Slavii by šlo ale o velkou ztrátu, zimní posila zatím podává v sešívaném dresu velmi dobré výkony.

Milan Matula platí za velmi tvrdého obránce, souboje s ním hodně bolí. V srpnu 2009 například zasáhl loktem Petra Jiráčka, dodatečně vyfasoval osmizápasový trest.

V souboji s Matulou se zranil také jiný slávistický hráč. Petr Janda střet ze zápasu z března 2010 odnesl poškozeným zvukovodem, slávističtí bossové tehdy případ hnali před disciplinárku.

Boleslavský Lukáš Opiela střet se severočeským kapitánem na podzim 2011 odnesl zlomenou nohou, boleslavské vedení pro hráče žádalo doživotní zákaz fotbalu. 

Vyjádření předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damkové
„Martin Nenadál zvládl zápas podle mého názoru na to, kolik má ligových zkušeností, velmi dobře. Karty dával správně, utkání vedl s citem a dobře vyhodnotil i momenty, kdy měl poskytnout výhodu, nebo přerušit hru. Vyloučení Gecova po druhé žluté kartě bylo zcela v pořádku. V závěru zápasu v 84. minutě ale mohla být udělena ještě jedna červená karta pro teplického Matulu. Šlo ovšem o exemplární případ toho, jak je situace vidět v televizi ze zpomalených záběrů, a jak v reálném pohledu ze hřiště. Šlo o souboj v rychlosti, po kterém rozhodčí, hráči ani střídačky nevnímali situaci jako důvod k udělení červené karty. Příliš patrné to nejprve nebylo ani z oficiálního videozáznamu. Ale v televizních záběrech a opakovačkách skutečně zákrok působil jako zjevná surová hra. Dokonce jsem se na to přímo ptala lidí, kteří byli na stadionu přítomní, a většina z nich byla mým dotazem nejprve překvapena. Je to jeden z případů, o kterých jsme mluvili na semináři před začátkem jarní části soutěže. Může totiž opravdu dojít k momentu, který ze hřiště nikomu nepřipadá jako surová hra, ale při zhlédnutí televizních záběrů jsme následně přesvědčeni o opaku.“

Teplický Milan Matula v utkání se Slavií zasáhl kotník Damiena Boudjemy. Zákrok nebyl vůbec potrestán
Teplický Milan Matula v utkání se Slavií zasáhl kotník Damiena Boudjemy. Zákrok nebyl vůbec potrestán

Pastoor: Většinu zápasu jsme kontrolovali, i když jsme hráli v deseti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud