26. dubna 2014 • 15:48

Posily, které Slavia ODMÍTLA: Ščuk, Harba, Matějovský a další

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOHO MOHLA MÍT SLAVIA | Nenápadně útočí na korunu pro krále střelců v dresu Mladé Boleslavi a Jihlavy, přitom mohli v této sezoně střílet góly za Slavii. Bývalý generální ředitel Jaromír Šeterle přiznává, že měl mezi vytipovanými posilami pro červenobílé například jihlavského útočníka Harise Harbu či mladoboleslavského záložníka Jasmina Ščuka. S ním v záloze Středočechů válí David Jarolím, i na něj měl Šeterle políčeno.



Šeterleho seznam potenciálních posil pro Slavii, doplňovaný v průběhu podzimu i postřehy nového trenéra Miroslava Koubka, se hemžil zajímavými jmény. „Kdybychom zaskočili na Slavii, možná ještě dnes tam budou smotané papíry, na nichž ta jména jsou,“ říká Šeterle.

„Bez problémů mohl přijít už v létě David Jarolím, dřív než v létě podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi,“ nadhazuje Šeterle zkušeného záložníka, o něhož hodně stál.

GALERIE hráčů, kteří mohli hrát ve Slavii:

Marek Matějovský (Sparta)
Marek Matějovský (Sparta)

Jarolíma nechtěli

Jenže ostatní v klubu se na jeho příchod moc nadšeně netvářili. „Ztroskotalo to na tom, že mi bylo sděleno tehdejším sportovním vedením a některými dalšími lidmi, že to není hráč pro Slavii. Že je to hráč, který je pomalý, který nemá na ligu a kterých má Slavie iks,“ popisuje Šeterle v dnešním světle poněkud zvláštní důvody pro neangažování Jarolíma.

Ten se proto rozhodl zůstat v Boleslavi celou letošní sezonu. Sešívaní však během podzimu ještě svůj postoj přehodnocovali „Trochu jsme tím rozzlobili pana Dufka z Boleslavi, uvažovali jsme totiž i v průběhu podzimu o jeho příchodu,“ říká omluvně ještě zpětně Šeterle.  

Nepřišli ani další hráči, které tehdejší generální ředitel společně s Koubkem prosazovali – Haris Harba a Jasmin Ščuk. „Harba, to bylo to samé. Byl jsem v té diskusi osamocený. Co se týká Ščuka, bavili jsme se o něm, ale z hlediska pana Kornějeva (dnes poradce sportovního úseku), který vystupoval jako zástupce potenciálního investora, o rozvíjení těchto hráčů a témat o nich neměl zájem,“ krčí rameny Šeterle.

Jaromír Šeterle chtěl do Slavie přivést řadu hvězd. Jaromír Šeterle chtěl do Slavie přivést řadu hvězd.Foto Michal Beránek SPORT

Ve Slavii mohl být i Matějovský

Další jména, o nichž uvažovali? Jan Chramosta z Mladé Boleslavi, Marek Matějovský ze Sparty, Sergej Rybalka z Liberce, Tomislav Božič z Dukly nebo Zdeněk Ondrášek z norského Tromsö.

„Dosavadní průběh sezony ukázal, že to byly všechno dobré tipy. Ta jména padala v souvislosti s tím, že měl přijít nový vlastník, který by samozřejmě musel jejich příchody zafinancovat. Nechtěli jsme nikoho nikomu ukrást po smlouvě, ale řádně hráče zaplatit,“ objasňuje Šeterle.

Hráč, na kterém se ve Slavii shodli, byl útočník Liberce Michael Rabušic. Sešívaní už byli se Severočechy dohodnutí, ale Rabušic v zimě přestup do Edenu odmítl a zamířil raději do italské Verony.

Marek Matějovský (Sparta)
Marek Matějovský (Sparta)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud