23. dubna 2014 • 12:04

Slavia porušila slib, brankáři Bohemky zakázala derby. Chráníme ho, tvrdí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojí se slávisté? Před nedělním derby s fotbalisty Bohemians 1905 porušili svůj slib a zakázali hrát brankáři Martinu Berkovcovi, kterého do Ďolíčku zapůjčili do konce sezony. Před několika týdny přitom sportovní ředitel Karol Kisel tvrdil, že „nová Slavia“ je proti využití těchto postupů. Dnes tvrdí, že chce Berkovce ochránit.



„Vedení Slavie se (v úterý) rozhodlo využít klauzuli ve smlouvě o hostování, jež start proti mateřskému klubu povoluje pouze pod podmínkou nemalé finanční kompenzace ze strany Bohemky,“ napsali Bohemians 1905 na oficiálních stránkách a zprávu označili za smutnou. Berkovce tak s velkou pravděpodobností nahradí v brance Jiří Havránek

Zvláštní je, že ještě v březnu se Slavia chvástala, jak „mění zaběhnutou praxi týkající se hostování hráčů“. Sportovní ředitel Karol Kisel v rozhovoru pro oficiální klubový web Slavia.cz 20. března řekl, že sešívaní nechtějí jít cestou zákazů. „Profesionální fotbalisté chtějí hrát zápasy, tak proč jim v tom bránit,“ pronesl.

Slib byl porušen už ale v případě Štěpána Koreše, který hostuje v Mladé Boleslavi. Zřejmě proto, že Středočeši využili klauzule pro změnu u Michala Smejkala.

„Chceme být otevření a féroví. Když hráči hostují jinde, tak ať dostanou šanci. Nevím, proč bychom se jich měli bát. Jednou jsme si je do áčka nevybrali, tak proč bychom jim jinde zakazovali hrát,“ hlásil Kisel s tím, že Slavia prostě musí být za takové situace lepší než soupeř.

Proč tedy ta změna? „Hlavní problém spatřujeme ve sportovně etické rovině. Fakta jsou následující: oba soupeři hrají o záchranu a Martin Berkovec se za pět týdnů znovu připojí do přípravy Slavie, kde s  ním do budoucna počítáme. V utkání může nastat celá řada situací, které by mohly vyvolat různé spekulace a v důsledku se otočit proti němu, ať už v jeho současném, nebo budoucím působišti. Považujeme za důležité hráče před těmito vlivy ochránit,“ vysvětlil Kisel v dnešním prohlášení.

Derby předposlední Slavie se čtrnáctou Bohemkou je přímou bitvou o záchranu v nejvyšší soutěži, která může o sestupujícím hodně napovědět.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud