28. června 2013 • 14:51

Sparta odjela na soustředění. Chybí Pamič, Vidlička a Kweuke

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po krátké přípravě v domácích podmínkách se fotbalisté Sparty přesunuli na herní kemp do Rakouska. Na hlavní fázi přípravy vybral trenér Lavička celkem 26 hráčů. V kádru chybí Manuel Pamič, Vlastmil Vidlička a Leonard Kweuke. U těchto hráčů je pravděpodobná varianta, že během letní pauzy změní dres.



V rakouském Bad Leonfeldenu sparťané stráví deset dní, odehrají čtyři přípravná utkání. 18. července pak zahájí sezonu duelem 2. předkola Evropské ligy proti švédskému BK Häcken.

Trenér Lavička má k dispozici tři brankáře, devět obránců, devět záložníků a pět útočníků. S týmem neodcestovala trojice Pamič, Vidlička, Kweuke. Tedy hráči, kteří ještě nedávno patřili do základní sestavy nebo nejužšího kádru letenského celku.

Každý ve výpravě do Rakouska chybí z jiných důvodů. "Kweuke měl z důvodu srazu kamerunské reprezentace výrazně zkrácenou dovolenou, a tak i vzhledem k lehkému poranění ruky dostal delší volno, než jeho spoluhráči. Není vyloučené, že se v průběhu týdne připojí k týmu v Rakousku," zní oficiální vyjádření na klubových stránkách sparta.cz.

LEONARD KWEUKE (25). Kamerun. Post: útočník. Období: 2010–dosud. Bilance v I. lize: 74/31. Kamerunský obr si pokazil renomé ošklivým faulem na Radka Dosoudila, za který vyfasoval distanc na 12 zápasů. Je na odchodu do Turecka.
LEONARD KWEUKE (25). Kamerun. Post: útočník. Období: 2010–dosud. Bilance v I. lize: 74/31. Kamerunský obr si pokazil renomé ošklivým faulem na Radka Dosoudila, za který vyfasoval distanc na 12 zápasů. Je na odchodu do Turecka.
Sparta by se nebránila prodeji Kweukeho, jednou z variant je stěhování do Turecka. Brzdou je útočníkův osmizápasový trest, který si musí odpykat kvůli faulu na Dosoudila v poháru s Boleslaví.

Ještě reálněji se rýsuje odchod Manuela Pamiče. "V tuto chvíli probíhají intenzivní jednání s Chievem Verona o jeho hostování v italském týmu," vysvětluje Sparta na svém ofociálním webu.

Vlastimil Vidlička se zase do kádru nevešel z důvodu velké konkurenci na pravém kraji obrany. Zkušený hráč si též hledá jiné angažmá.

Kádr Sparty pro soustředění v Rakousku
Brankáři: Tomáš Vaclík, Marek Čech, Jindřich Staněk.

Obránci: Jakub Brabec, Tomáš Zápotočný, Roman Polom, Pablo Gil, Ondřej Švejdík, Costa, Matěj Hybš, Lukáš Pauschek, Mario Holek.

Záložníci: Marek Matějovský, Lukáš Vácha, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí, Aleš Čermák, Kamil Vacek, Tomáš Přikryl, Pavel Kadeřábek, Jiří Skalák.

Útočníci: Lukáš Juliš, David Lafata, Václav Kadlec, Roman Bednář, Tiémoko Konaté.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud