9. července 2013 • 15:57

Sparta má nového kapitána! Za titulem ji povede střelec Lafata

Autor: pj, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta necelé dva týdny před startem Gambrinus ligy představila nového kapitána týmu. Stal se jím zkušený útočník David Lafata. „Oficiálně představujeme Davida Lafatu jako nového kapitána Sparty,“ oznámil šéf komunikace letenského klubu Ondřej Kasík. Kapitánskou pásku přebírá ligový kanonýr od záložníka Marka Matějovského.



Trenér letenského mužstva Vítězslav Lavička pak symbolicky předal útočníkovi kapitánskou pásku a sál plný novinářů i fanoušků mu zatleskal. „Musím říct, že mě to trošku zaskočilo. Že jsme změnili kapitána. Ale moc si toho cením. Je to pro mě zavazující,“ prohlásil Lafata.

Ten působí na hřišti většinou vyrovnaným a klidným dojmem. Prý ale dokáže i zvednout hlas. „Doufám, že to nebude potřeba. Ale když ano, tak s tím nemám problém,“ usmál se Lafata.

Proč se stal Lafata novým lídrem Letenských vysvětlil kouč Vítězslav Lavička. „Musím se přiznat, že při hodnocení minulého ročníku jsme po vzájemné konzultaci s vedením klubu a realizačním týmem dospěli k názoru, že by bylo dobré udělat na trenérském postu změnu,“ prohlásil kouč a rozesmál novináře. „Tedy na kapitánském postu,“ opravil se.

„Ale nechtěli jsme degradovat Marka Matějovského, to ne. Spíš z něho sejmout břímě odpovědnosti,“ prozradil důvody, proč bude nosit kapitánskou pásku jiný ze sparťanů.

Ve hře o nového kapitána Letenských byla tři jména. „Vácha, Kadlec a Lafata,“ prozradil Lavička, který dodal, že Lukáš Vácha bude zástupcem kapitána společně s Václavem Kadlecem.

S posunem Lafaty do pozice lídra Sparty souhlasil Jiří Novotný, dlouholetý kapitán a legenda Letenských. "Věřím, že David bude muž na správném místě. Má zkušenosti a jako kapitán dotáhne Spartu k titulu," řekl Novotný.

"Kabina je teď srovnaná. Ale všechno se odvíjí od výsledků. Když se bude dařit, tak David nebude mít tolik práce. Když se dařit nebude, tak musí s trenérem některým hráčům domluvit," doplnil.

Snajpr David Lafata pomohl Spartě k vysoké výhře 4:0 v ligové bitvě s Mladou Boleslaví
Snajpr David Lafata pomohl Spartě k vysoké výhře 4:0 v ligové bitvě s Mladou Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud