Michal Koštuřík
16. července 2014 • 10:08

Slovácko: Bystroň nemá charakter! Prosil o angažmá, pak nebral telefon

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ozval se sám a Slovácko mu bylo ochotno pomoci k návratu do vrcholového fotbalu. Jenže jednání s Davidem Bystroněm skončilo rozladěním šéfů klubu, se kterými obránce navzdory domluvě přestal komunikovat. A za pár dní se upsal druholigové Olomouci. „Ukázal se charakter toho hráče. Jsem rád, že tu není,“ ulevil si trenér Svatopluk Habanec.



Že je Bystroň svéráz, to se ví. Po trestu za doping a zranění kolena dostal šanci k restartu kariéry ve Slovácku, šestý tým minulé sezony mu na jeho přání nabízel pomocnou ruku. Jenže jednatřicetiletý stoper tím pohrdl. „Totálně přestal komunikovat,“ popsal kouč Svatopluk Habanec, jehož obráncův přístup hodně zklamal.

Bystroň dal přednost druholigové OlomouciFoto Pavel Mazáč (Sport)

Spojení Bystroně se Slováckem bylo ve hře už loni na podzim. Trenér Habanec projevil o plzeňského beka, jemuž vypršel dvouletý zákaz startu za doping, zájem. Ovšem potetovaný zadák si v listopadu přetrhl křížový vaz v koleně a záležitost usnula.

Až do tohoto léta, kdy se uzdravený Bystroň sám přihlásil kouči, zda by ho vzal do týmu. „Chtěl se zapojit do kolotoče, ze kterého vypadl,“ vylíčil Habanec, jenž po poradě s managementem rozhodl, že to s bývalým elitním ligovým stoperem zkusí.

Hodlal ho vzít do přípravy a během podzimu otestovat jeho výkonnost. „Dostal by půlroční dobu hájení a nejpozději od ledna měl být plnohodnotně připravený,“ vysvětlil kouč.

Bystroň přerušil kontakt

Bystroň už podstoupil v Uherském Hradišti lékařské vyšetření, které prokázalo, že je koleno v pořádku. „Pobavilo mě, že stejnou proceduru za několik dní absolvoval v Olomouci,“ podotkl s úsměvem Habanec. To už mezi oběma stranami neprobíhal žádný kontakt.

David Bystroň za Slovácko hrát nebudeFoto Pavel Mazáč (Sport)

Urostlý obránce nedodržel dohodnutý postup, přestal se ozývat. Komunikace umřela. „Jeho chování se postupně stalo dětinským. Hráč ukázal svůj charakter,“ mínil trenér.

Slovácko bylo přitom předběžně domluveno i s Plzní, která vlastnila Bystroňova práva. Přestup však nakonec zrealizovala Olomouc. „Tím to pro nás skončilo,“ shrnul Habanec, který chtěl dát ostravskému odchovanci šanci.

„Něco měl za sebou,“ poznamenal s tím, že se rozhodně nemíní pokoušet stopera dál kontaktovat. Celou záležitost považuje za uzavřenou a o hráčově nátuře si myslí své.

Stejně jako o jeho novém angažmá na Hané. Olomoucký ředitel Ladislav Minář prohlásil, že Sigma jednala pružněji než prvoligový celek. „Tímto výrokem se pan Minář nominoval na manažera roku, k čemuž mu gratuluju,“ dodal jízlivě Habanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud