Pavel Kalouš
18. ledna 2013 • 04:00

Pelta jde v korupci proti Paclíkovi: Plzeň nemá čisté svědomí!

Autor: Pavel Kalouš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Verdikt nad fotbalovou korupcí se odkládá, disciplinární komise bude čekat na důkazy od Daniela Křetínského do 7. února. Předseda FAČR Miroslav Pelta otevřeně říká, že v českém fotbale fungují lidé, kteří se nechovají úplně čistě. "S některými mám problém," říká v rozhovoru pro deník Sport. 



První muž českého fotbalu rozjel vlastní pátrání, ale konečný verdikt nechává na disciplinární komisi. Ta dala majiteli Sparty Danielu Křetínskému čas do 7. února, aby předložil důkazy o korupci v českém fotbale.


Pelta v otevřeném rozhovoru pro deník Sport naznačuje, že do korupční aféry by mohla být zapojená i Viktoria Plzeň, podzimní lídr Gambrinus ligy. „Veřejně říkám, že Plzeň čisté svědomí nemá,“ vyhlašuje natvrdo.

"Z pozice předsedy FAČR se mi o tom mluví těžko. Ale když přijde rozhodčí, který se přizná, že dostal úplatek, aby ovlivnil utkání ve prospěch Plzně, už pak nevím, co je potřeba víc udělat," zmiňuje prohlášení sudích Adámka a Býmy.

Možnou korupci důrazně odmítá plzeňský majitel Tomáš Paclík. "On jakékoliv nekalosti za dobu jeho působení v Plzni vylučuje. Já mám jiný názor. Jsem ale předseda svazu a nejsem tady od toho, abych hledal důkazy proti nějakému klubu," říká Pelta.


Proti korupci ale přímo vypovídat nechce. "Mám výhodu, že se ve fotbale pohybuju dlouho a vím toho hodně. Nechci být ale nějaký korunní svědek, který bude všechno odkrývat," vylučuje hlubší zapojení do vyšetřování disciplinární komise či policie.

"Nemůžu říkat disciplinární komisi, co má dělat, jen můžu jejímu předsedovi říct, jak tu situaci vidím já. Nebudu tvrdit, že nefandím Spartě, ale to přece ještě neznamená, že chci poškodit Plzeň," dodává Pelta.

Zůstal Pelta nejmocnějším mužem v českém fotbale? Porazil Paclíka a Křetínského?

Rozhovor s předsedou FAČR a výsledky ankety o nejmocnějšího muže v českém fotbale čtěte v pátečním vydání deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud