17. ledna 2013 • 15:19

Křetínskému zbývají tři týdny! Když nedodá důkazy, může pykat i Sparta

Autor: pj, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slíbil dodat důkazy o korupčním jednání v Gambrinus lize, ale disciplinární komise zatím ani jeden neviděla. Pokud šéf fotbalové Sparty Daniel Křetínský nedodá důkazy do 7. února, může se aféra obrátit proti němu.



"Pan Křetínský sdělil závažné informace a je na tahu, aby doložil důkazy pro svá tvrzení. Ale po Novém roce se nic nedělo," informoval předseda disciplinární komise Jiří Golda po dnešním zasedání. Proto Křetínského včera společně s šéfem FAČR Miroslavem Peltou telefonicky kontaktoval. "Požádal mě o strpení," sdělil Golda novinářům. "Prý je to obtížné kvůli velkému tlaku ve fotbale. Lidé se bojí mluvit," tlumočil Křetínského argumenty.

Jiří Golda, šéf disciplinárky, před jednáním o korupční aféře v Gambrinus lize Jiří Golda, šéf disciplinárky, před jednáním o korupční aféře v Gambrinus lizeFoto Michal Beránek (Sport)
Křetínský měl Goldovi slíbit, že je schopný dodat v rámci dnů, ale po pěti týdnech od jejich poslední schůzky se žádný zásadní posun nekoná. "Neposunuli jsme se ani o krok," konstatoval předseda disciplinárky výmluvně.

Na otálení už ale není čas. Disciplinárka bude aféru znovu řešit nejpozději za tři týdny (7. února), už o tři dny dříve (4. února) ale musí Křetínský předložit seznam důkazů, aby Golda měl jasno, koho má na zasedání předvolat.

Křetínský: Prodloužení lhůty je přínosné

Přes všechny nejasnosti Golda stále nemá pocit, že by Křetínský ve skutečnosti jen blufoval. "Věříme, že mu jde o čistotu fotbalu."

V opačném případě však hrozí postih nejen Křetínskému, ale i Spartě. "Bylo by to v rovině pokuty," upřesnil Golda.

Na výsledky dnešního jednání zareagoval také Křetínský. "Rozhodnutí disciplinární komise vítám, prodloužení lhůty je velmi podstatné a přínosné. Naopak komentář o možném potrestání je naprosto bezpředmětný. Dále to nebudu detailně komentovat."

Je také patrné, že mezi Goldou a Peltou existují názorové rozpory na to, jak by se měla situace řešit. "Pan Pelta si myslí, že by bylo lepší, aby se situace co nejrychleji uklidnila. Ale lepší bude, když se zeptáte přímo jeho," vyzval Golda novináře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud