29. května 2014 • 04:20

Je libo fotbal na písku? Maracaná děsí před MS nehratelným povrchem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Organizátorům fotbalového šampionátu v Brazílii přibyl další problém. Trávník na stadionu Maracaná, jednom z nejslavnějších fotbalových stadionů světa, připomíná spíš pískoviště pro děti. Devatenáct dní před tím, než se na něm odehraje první ze sedmi plánovaných zápasů mistrovství světa, vypadá povrch hřiště velmi špatně.



Fotky z chlouby Rio de Janeira, kde se má odehrát nejvíc zápasů světového šampionátu (celkem sedm) musí fotbalisty znepokojovat. Vážně totiž hrozí, že největší hvězdy se budou prát o cenné vavříny na neregulérním hřišti vhodném spíš pro plážový fotbal.

Už za devatenáct dní by stadion Maracaná, kde se hrálo vůbec první mistrovství světa pořádané Brazílií v roce 1950, měl hostit zápas mezi Argentinou a Bosnou. Hráči zvyklí na zelené, bedlivě opečovávané trávníky budou asi hodně překvapení.

Hřišti momentálně dominuje hnědá barva, povrch je víc pokrytý pískem než zeleným pažitem. Opotřebovanost plochy způsobilo mimo jiné i obrovské vytížení - během posledních sedmnácti týdnů se na stadionu odehrálo 37 zápasů!

Pro srovnání: Emirates Stadium, domovský stánek londýnského Arsenalu, hostil 29 zápasů za posledních devět měsíců, na Old Trafford, kde hraje zápasy Manchester United, jich bylo 26.

Trávník na stadionu Maracaná v Rio de Janeiru je před zahájením fotbalového šampionátu ve velmi špatném stavu
Trávník na stadionu Maracaná v Rio de Janeiru je před zahájením fotbalového šampionátu ve velmi špatném stavu

Na Maracaná se má hrát nejčastěji i během mistrovství. Po duelu Argentiny s Bosnou se legendární stadion zaplní ještě šestkrát - utká se zde Španělsko s Chile, Belgie s Ruskem, Francie s Ekvádorem, oodehraje se zde jedno osmifinále, čtvrtfinále a závěrečné finále.

Organizátoři ujišťují, že trávník bude do zahájení šampionátu v naprostém pořádku. Nicméně na jeho kvalitu už si stěžovali aktéři loňského Poháru FIFA i brazilští hráči, kteří na něm nastupovali v průběhu sezony.

Pokud by se hrálo na nedůstojném trávníku, uřízli by si brazilští pořadatelé ostudu, kterou by jim jednotlivé reprezentační celky jen těžko odpouštěly...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud