Jakub Dvořák
9. června 2014 • 14:37

Zemanovy "děti" válí před MS za Itálii! Generálka patřila jen jim

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdeněk Zeman si může mnout ruce. Nejen že fotbalisté, které si vychoval druholigové Pescaře, jsou v konečné nominaci na MS v Brazíili, ale hrají i ve skvělé formě. Itálie v generálce na mistrovství světa v Brazílii porazila místní klub Fluminense 5:3. Výrazný podíl na výhře měli útočníci Ciro Immobile a Lorenzo Insigne. Immobile zaznamenal v utkání hattrick, jeho spoluhráč vstřelil branky dvě, dvěma asistencemi se na nich podílel znovu Immobile.



V současnosti, kdy se zrovna moc nedaří Mariu Balotellimu, by mohl trable v útoku vyřešit právě čtyřiadvacetiletý útočník Ciro Immobile. Zda na něj trenér Cesare Prandelli vsadí, bude jasné v sobotu, kdy Itálie vstoupí do MS utkáním s Anglií.

Zeman vedl Immobileho v ročníku 2011/12 v druholigové Pescaře. Útočník tehdy stal nejlepším střelcem Serie B a pomohl tak k postupu do prestižní Serie A. Ovládnout střelecké statistiky se Immobilemu povedlo v uplynulém ročníku v dresu Turína a jeho kvalit si všiml trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp, který ho nedávno získal jako náhradu za Roberta Lewandovského.

VIDEO | Podívejte se na sestřih utkání Itálie proti Fluminense


V jednom týmu s Immobilem hrál i druhý střelec v utkání Lorenzo Insigne, který v týmu hostoval z prvoligové Neapole. Pod Zemanem vstřelil osmnáct branek a právě toto vydařené angažmá mu pomohlo, aby se naplno prosadil ve svém kmenovém týmu.

Dalším “zemanovcem“ z Pescary je v italském týmu Marco Verratti, který v současné době hraje za francouzské PSG. Důkaz o tom, že Zeman měl velikou zásluhu na vzestupu tohoto tria, jsou slova samotného hráče: „Zeman je velký maestro. Bez něj bych se z druhé ligy na mistrovství světa nedostal.“

To, že Zdeněk Zeman má v Itálii opravdu zvučné jméno, svědčí i zájem tří italských klubů, které by chtěly českého trenéra angažovat. Mluví se o návratu do Pescary, zájem má i Bologna a Cagliari. Trenér italským reportérům na otázku ohledně jeho dalšího angažmá s ledovým klidem odpověděl: „Moje budoucnost? Uvidíme, co se stane.“

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud