12. června 2014 • 04:50

3+3. Trumfy a slabiny favorizovaných Brazilců před startem MS

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 22:00 | Mistrovství světa dnes odstartuje v Sao Paulu zápasem domácí Brazílie s Chorvatskem. Favorizované "kanárky" čeká ve skupině A první test před náročnými fanoušky, kteří neočekávají nic jiného než zlaté medaile. Jakými trumfy Brazilci disponují? A jaké slabiny jim mohou zlomit vaz?



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 6. • 22:00
Brazílie
Brazílie
3:1
ONLINE
12. června
22:00
Chorvatsko
Chorvatsko
Góly

Domácí: 29. Neymar, 71. Neymar, 90+1. Oscar

Hosté: 11. Marcelo (vl.)

Sestavy

Domácí: César – Dani Alves, Silva (C), Luiz, Marcelo – Paulinho (63. Hernanes), Gustavo – Hulk (68. Bernard), Oscar, Neymar (88. Ramires) – Fred.

Hosté: Pletikosa – Srna (C), Čorluka, Lovren, Vrsaljko – Modrič, Rakitič – Perišič, Kovačič (61. Brozovič), Olič – Jelavič (78. Rebič).

Náhradníci

Domácí: Jefferson, Victor, Dante, Maxwell, Henrique, Maicon, Fernandinho, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo

Hosté: Zelenika, Subašič, Schildenfeld, Vida, Pranjič, Vukojevič, Brozovič, Badelj, Sammir, Rebič, Eduardo

Karty

Domácí: Neymar, Gustavo

Hosté: Čorluka, Lovren

Rozhodčí

Jujči Nišimura – Toru Sagara, Tošijuki Nagi (Japonsko).

Stadion

Arena de Sao Paulo, Sao Paulo

Brazílie se z pátého vítězství na MS radovala před dvanácti lety v Koreji a Japonsku, na minulých dvou šampionátech shodně vypadla už ve čtvrtfinále. Hvězdný výběr pokaždé provázejí obrovská očekávání, ale letos bude tlak enormní.

"Tady v Brazílii máme pouze jednu možnost - zvítězit. Každým dnem jsem si však jistější, že to dokážeme," prohlásil kouč Luiz Felipe Scolari, který brazilský tým vedl už na úspěšném turnaji v roce 2002.

Tři brazilské trumfy

Tahoun Neymar
Může vám lézt na nervy tím, jak při svých pádech pomáhá gravitaci, jenže po fotbalové stránce je skvělý. V národním týmu má – na rozdíl od Barcelony – jasnou pozici největší hvězdy, což mu prospívá.

Výborná obrana
Není to sice pro „kanárky“ typická doména, nicméně je fakt, že většina z těch nejlepších hráčů současné Brazílie je v defenzivě, ať už Thiago Silva nebo David Luiz. Za posledních 10 zápasů inkasovali 3 góly.

Lišák Scolari
„Felipeao“, jak mu v Brazílii přezdívají, se vrátil k reprezentaci v listopadu 2012 a zlepšení vyvrcholilo triumfem na Poháru FIFA. A je to zatím poslední kouč, který přivedl „kanárky“ ke zlatu (2002).

Tři brazilské slabiny

Nejistota v brance
Jednička Julio Cesar sice má zkušeností, ovšem v Brazílii panují obavy, jestli se na něm neprojeví minimum zápasů odchytaných v této sezoně. Připsal si pouhých 7 startů v MLS za Toronto. Scolari mu ale věří.

Chybí top hráč č. 9
Střední útočníci bývali chloubou Brazílie. Jenže teď nemá nikoho na úrovni Romária či Ronalda . Fred střílí v národním týmu poměrně pravidelně, ale „top class“ to není. Navíc jej často trápí zranění.

Nezkušený tým
Na mužstvo bude doléhat enormní tlak a je otázka, jak jej unese poměrně mladý kádr, který začal trenér Scolari dávat dohromady relativně nedávno. Jen pět hráčů ze současného týmu hrálo na MS 2010.

David Luiz a záložník Paulinho stihli během tréninku i žertovat.
David Luiz a záložník Paulinho stihli během tréninku i žertovat.

Z V R P Skóre B
1. Mexiko 5 4 1 0 8:2 13
2. Brazílie 4 3 1 0 11:3 10
3. Chorvatsko 4 1 0 3 7:9 3
4. Kamerun 3 0 0 3 1:9 0

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud