Karel Häring
13. června 2014 • 18:35

Brazilci komentují po výhře pomoc od sudího: Díky, Japonče!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRAZÍLIE | První kontroverzní moment na šampionátu nevynechala ve svých referátech ani brazilská média či fanoušci. A nijak nepopírají, že se jim dostalo v zahajovacím duelu nespravedlivé pomoci od japonského sudího Juičiho Nišimury.



Otevírací utkání jubilejního dvacátého světového šampionátu logicky vévodilo titulním stranám pátečních vydání brazilských deníků. A velký prostor dostal pokutový kop, z něhož Neymar poslal Brazílii do vedení nad Chorvatskem 2:1.

„Neymar, Oscar a Japonec zajistili vítězství Brazílie,“ hlásal na úvodní straně deník Agora (Teď) nad fotografiemi třech zmíněných postav, včetně usmívajícího se arbitra. „Hvězda (Neymar) skórovala dvakrát a národní tým, s pomocí sudího z neexistující penalty, porazil Chorvatsko 3:1,“ napsal autor článku v samém úvodu článku.

Speciál iSport.cz k fotbalovému MS najdete ZDE »

Sportovní přílohu však začala o něco provokativnějším titulkem: „Value, japones.“ Tedy, díky, Japonče. Pod ním běžel Neymar slavící proměněný kop, jenž Nišimura mylně nařídil po lehounkém kontaktu Lovrena s Fredem.

List Folha de Sao Paulo si v úvodu Japoncovy pomoci nevšímá a o zápasu referuje částečně v politickém kontextu. „Brazílie vstoupila do mistrovství vlastním gólem, obratem a bučením na Dilmu,“ vypíchl reakce publika na přítomnost prezidentky Rousseffové. Ta první vystoupení „kanárků“ prožívala velmi emotivně, což dokazuje její euforie na fotografii po jedné ze vstřelených branek.

Útočník Brazílie Neymar se připomněl nejen gólem, ale také žlutou kartou za ostrý loket
Útočník Brazílie Neymar se připomněl nejen gólem, ale také žlutou kartou za ostrý loket

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud