20. června 2014 • 05:01

Neymar se nechal vychytat jako Pelé. Pomůže to Brazílii k titulu?

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neymar se vyrovnal Pelému. Ale jinak, než by chtěl – v neúspěchu. Stejně jako legendární krajan na šampionátu v Mexiku 1970 i on poslal vymazlenou hlavičku k pravé tyči, ale senzační zákrok brankáře zmařil radost. Oba Brazilci teď doufají, že také turnaj skončí obdobně. Titulem mistra světa.



Anglický gólman Gordon Banks a mexický brankář Guillermo Ochoa. To jsou dva chlapíci v rukavicích, kteří předčili brazilské hvězdy. Oba zákroky dělí 44 let.

Když ve 26. minutě duelu Brazílie–Mexiko (0:0) Ochoa u pravé tyče vyrazil Neymarovu hlavičku, kdekdo si vzpomněl. „Po tomto zákroku Ochoy v Brazílii ožil Gordon Banks,“ napsal na Twitter bývalý anglický kanonýr Gary Lineker.

Nemýlil se, sám Pelé to vzápětí potvrdil. Tehdy, před 44 lety, uznale prohlásil: „Byla to chvíle, kdy Banks překonal Pelého.“ Co říká na Ochou? „Byl to prvotřídní zákrok,“ ocenila třiasedmdesátiletá legenda. „Doufám, že co se stalo, bude to samé, co se přihodilo mně. Protože Banks sice vytáhl tenhle skvělý zákrok proti mně, ale Brazílie pak vyhrála mistrovství světa,“ dodává Pelé.

VIDEO | Banksův zákrok proti Pelému z MS 1970

Jenže každá podobnost někde končí a tato docela záhy. Zatímco „kanárci“ verze 1970 tehdy Anglii porazili 1:0 a jsou považování za jedno z nejlepších mužstev všech dob, verze 2014 zpívá falešněji. „Jsou tam problémy v přechodu do útoku,“ všiml si Pelé po bezbrankové remíze s Mexikem.

Nesouhlasí však s tím, že důvodem rozpaků je nedostatek středních útočníků. „Tým z roku 1970 byl nejlepším, který tady kdy byl. A ani my jsme neměli klasického středního útočníka. Je to jen otázka zvyku,“ domnívá se Pelé.

VIDEO | Ochaoův zákrok proti Neymarovi z MS 2014

Šilhavý vtipkoval o Neymarovi: Do Jablonce bychom ho brali
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud