Karel Häring
23. června 2014 • 04:20

VIDEO: Tady trénují Brazilci! Krásné místo, kde si hrají na rybičky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TERESÓPOLIS | Kdysi do těchto kopců jezdívala s oblibou smetánka z Rio de Janeira, teď je místem spojeným především s brazilskou reprezentací, která se v luxusním sídle ukrývá před tlakem okolního světa. Podívejte se, kde se během šampionátu připravují domácí favorité.



Brazílie vzbuzuje zájem nejen fanoušků, ale logicky i médií. Celostátní televize Globo TV vyčlenila na celý šampionát okolo tisíce zaměstnanců či spolupracovníků. I do Teresópolis vyslala početný štáb, který na improvizované tribuně za brankou vytvořil své studio, odkud živě vysílá vstupy až do večerních hodin.

V Granja Comary panují naprosto nebrazilské podmínky. Liják vytváří na hřišti louže, hráči proto dlouho čekají v posilovně, jestli se počasí nezlepší. „Tady to není nic neobvyklého. Jsme v horách, je tu chladněji,“ vysvětluje Marcos Santos z televize CBF.

Podívejte se, jak se Brazilci chystají na poslední zápas ve skupině proti Kamerunu
Video se připravuje ...


Nebe se neumoudřilo, ale i tak nakonec museli do nečasu, v němž už se připravovali gólmani. Jakmile se objevila první ostře svítící žlutá trika mimo budovu, znovu se připomněli trpělivě přihlížející zpoza plotu. „Neymáááár,“ zaznělo mezi jiným pokřikováním.

Brazilci se dali do práce. Ale zábava nechyběla. Při rozcvičení se pustili do obdoby dětské hry „rybičky, rybáři.“, kdy jeden chytá ostatní „ryby“ a ty, které dostane, mu pak individuálně pomáhají v lovení ostatních.
„Kanárci“ však na to jdou týmově. Luiz, Alvés, Marcelo a další se drží za ruce, nesmí se roztrhnout a chytají ty, co chtějí proklouznout.

A to je vlastně společný cíl všech. Proniknout skrz skupinu, nejprve do osmifinále.

Dění v tréninkovém centru brazilské fotbalové reprezentace provází obrovský zájem médií z celého světa
Dění v tréninkovém centru brazilské fotbalové reprezentace provází obrovský zájem médií z celého světa

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud