23. června 2014 • 20:44

Villova dojemná rozlučka: Parádní gól patičkou i slzy při střídání

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho to vypadalo, že španělský útočník David Villa prožije ideální závěr kariéry s reprezentací. V posledním zápase na mistrovství světa proti Austrálii upoutal krásným gólem patičkou, kterým poslal svůj tým do vedení. Nejlepší španělský střelec v historii ale nakonec hřiště opouštěl zklamaný a rozčarovaný. Naštvalo ho brzké střídání a také na něj jistě dolehl fakt, že šlo nejspíše o jeho poslední zápas za národní tým. Na lavičce ho dokonce museli utěšovat spoluhráči i členové realizačního týmu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 18:00
Austrálie
Austrálie
0:3
ONLINE
23. června
18:00
Španělsko
Španělsko
Góly

Domácí:

Hosté: 36. David Villa, 69. Torres, 82. Mata

Sestavy

Domácí: Ryan – McGowan, Špiranović, Wilkinson, Davidson – McKay, Jedinak (C), Bozanic (72. Bresciano) – Leckie, Taggart (46. Halloran), Oar (61. Troisi).

Hosté: Reina – Torres Juanfran, Albiol, Ramos (C), Alba – Alonso (83. Silva), Koke – David Villa (57. Mata), Iniesta, Cazorla (68. Fábregas) – Torres.

Náhradníci

Domácí: Langerak, Galeković, Franjic, Wright, Milligan, Troisi, Holland, Luongo, Vidošić, Bresciano, Halloran

Hosté: Casillas, de Gea, Piqué, Azpilicueta, Martínez, Xavi, Fábregas, Mata, Silva, Busquets, Costa, Pedro

Karty

Domácí: Špiranović, Jedinak

Hosté: Ramos

Rozhodčí

Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Ebrahim Saleh (Bahrajn)

Stadion

Arena da Baixada, Curitiba

Na šampionátu v Brazílii do zápasu s Austrálií neodehrál ani minutu. Po překvapivém vyřazení úřadujících mistrů světa avizoval, že jeho úspěšná reprezentační kariéra je u konce. I proto dostal David Villa v duelu o čest šanci v základní sestavě. A rozloučil se stylově - krásným gólem.

Běžela 36. minuta nerozhodného utkání, když si na přesnou přihrávku Iniesty naběhl obránce Juanfran a před brankou našel volného Villu. Útočník si s nabídnutou příležitostí poradil náramně, míč poslal perfektní patičkou nechytatelně do sítě.

VIDEO | Gól patičkou v podání Davida Villy


Celkově podal útočník Španělska v zápase velmi dobrý výkon. Chuť a motivace ukázat se na něm byly znát. O to překvapivější bylo jeho brzké střídání. Trenér Del Bosque ho stáhl jako prvního už v 55. minutě. A Villovi se tento tah vůbec nelíbil. Svou nespokojenost dával najevo už při odchodu ze hřiště, neuklidnili ho ani spoluhráči.

Když dokráčel pomalým tempem na lavičku, tíha okamžiku na něj dolehla naplno. Přece jen strávil v dresu své země mnoho úspěšných let. Vždyť je s 59 góly nejlepším střelcem reprezentace v historii i před legendárním Raúlem a jedním z hlavních symbolů zlaté generace.

A teď pro něj jedna velká etapa kariéry s velkou pravděpodobností končí. „Chtěl bych hrát za Španělsko celý život, ale musím být realista,“ naznačil Villa, že i kvůli odchodu do Ameriky už by měli dostat šanci jiní.

Na španělské střídačce ho nejdříve uklidňovali spoluhráči, nakonec musel přijít plačícího hráče utěšit i člen realizačního týmu. Fanoušci na sociálních sítích nicméně střelce okamžitě zaplavili gratulacemi. Villa se za svou reprezentační kariérou každopádně bude moci ohlédnout s patřičnou hrdostí.

VIDEO | Smutný David Villa po brzkém vystřídání

Útočník Španělska David Villa svůj poslední zápas za repre oplakal
Útočník Španělska David Villa svůj poslední zápas za repre oplakal

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud