Jakub Dvořák
23. června 2014 • 04:30

Vyhazov z tréninku Španělů. Hráči myslí jen na sebe, kritizuje Del Bosque

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Španělé pod ním poslední léta dominovali. Nyní však trenér Vicente del Bosque narazil se svým pyrenejským korábem na nevyzpytatelný útes, který srazil jeho posádku až na samé dno. Dvě prohraná utkání ve skupině na fotbalovém MS znamenají konec postupových myšlenek. Fakt, že se těžko dohrává utkání na turnaji, když už nemáte šanci na postup, ale šéf španělské výpravy netoleruje.



Na předzápasovém tréninku se španělskému kouči nelíbil způsob, jakým trénuje čerstvá posila londýnské Chelsea Cesc Fábregas a nekompromisně ho poslal z tréninku na hotel. Španělský záložník navíc musel dojet do místa ubytování na kole a nikoliv se zbytkem týmu autobusem.

Del Bosque po tréninku odmítl nařčení, že by šlo o nějaký větší problém ve španělské výpravě. Prý šlo pouze o početní úpravu jednoho z tréninkových týmů.

"Já Fábregase z rozlišováku nesvlékl. Nešlo o velký incident. Jeden tým byl při tréninkovém zápase početně oslabený, tak jsem požádal Xabi Alonsa, aby se k němu přidal," vysvětlil Del Bosque. "Ale něco vám o mých hráčích povím - myslí jen sami na sebe."

VIDEO | Podívejte se na okamžik, kdy Del Bosque poslal Fábregase pryč


Jednalo se o rýpnutí do mdlého španělského týmu? Je to možné. Světoví šampioni vyhořeli v prvním utkání s Nizozemci (1:5), nic nepředvedli ani ve druhém vystoupení při prohře s Chile (0:2).

Tým navíc nepodržely tradiční opory. Iker Casillas si na MS nevybral zrovna šťastné chvíle a tvůrce hry, barcelonský Xavi, proti Chile dokonce vůbec nenastoupil.

Del Bosque o reprezentačním konci letitých opor nechtěl příliš mluvit. „Uvidíme, co ukáže příští sezóna. Nyní není zrovna ten správný čas na nějakou revoluci. Zatím mi nikdo o konci Xaviho a Casillase neříkal,“ mlžil trenér šampiónů z roku 2010.

Trenér Del Bosque promlouvá ke svým hráčům během přípravy na MS v Brazílii
Trenér Del Bosque promlouvá ke svým hráčům během přípravy na MS v Brazílii

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 6 6 0 0 20:6 18
2. Chile 4 2 0 2 5:5 6
3. Španělsko 5 2 0 3 8:12 6
4. Austrálie 5 0 0 5 5:15 0

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud