5. července 2014 • 09:40

Neymarův kat Zúňiga o drsném faulu: Hájil jsem jen svou zemi

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

54 faulů, jen čtyři žluté karty. Španělský sudí Carlos Velasco Carballo vyhecované čtvrtfinálové bitvě Brazilců s Kolumbií popustil uzdu možná až příliš. Bohužel pro Neymara, který si ze zápasu odnesl zlomený obratel a na MS si už nezahraje, i bohužel pro Juana Camila Zúňigu. V Brazílii teď není nenáviděnějšího muže, než kolumbijského obránce.



MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 7. • 22:00
Brazílie
Brazílie
2:1
ONLINE
4. července
22:00
Kolumbie
Kolumbie
Góly

Domácí: 7. Silva, 69. Luiz

Hosté: 80. Rodríguez

Sestavy

Domácí: César – Maicon, Silva (C), Luiz, Marcelo – Fernandinho, Paulinho (86. Hernanes) – Hulk (82. Ramires), Oscar, Neymar (89. Henrique) – Fred.

Hosté: Ospina – Zúñiga, Zapata, Yepes (C), Armero – C. Sánchez, Guarín – Cuadrado (81. Quintero), Rodríguez, Ibarbo (45. Ramos) – Gutiérrez (70. Bacca).

Náhradníci

Domácí: Jefferson, Victor, Alves, Dante, Maxwell, Henrique, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo

Hosté: Vargas, Mondragón, Arias, Valdés, Álvarez, Carbonero, Aguilar, Mejía, Martínez, Bacca, Ramos, Quintero

Karty

Domácí: Silva, César

Hosté: Rodríguez, Yepes

Rozhodčí

Velasco Carballo – Alonso Fernández, Yuste (vš. Španělsko)

Stadion

Castelão, Fortaleza (Brazílie)

"Byl to normální pohyb, snažil jsem se ho jen stínovat. Nemyslel jsem na to, že ho zraním," popsal Zuňiga v rozhovoru s novináři svůj ostrý zákrok z 87. minuty, za který nebyl ani karetně potrestán.

"Na hřišti hájím dres a barvy své země. Nečekal jsem, že mu zlomím obratel. Je to skvělý talent pro Brazílii i celý svět," dodal zkroušeně osmadvacetiletý bek, který působí v italské Neapoli.

K incidentu došlo dvanáct minut před koncem utkání, když si Neymar na útočné polovině zpracovával vysoký balón. V tu chvíli k němu zezadu přistoupil Zúňiga, který útočníka Barcelony trefil kolenem do oblasti zad.

VIDEO: Podívejte se na drsný zákrok obránce Kolumbie

Následoval Neymarův bolestný křik, svíjení se na trávníku, nosítka. Nikdo nebyl na pochybách, že tentokrát to bude vážné, což po utkání potvrdil televizním štábům i brazilský týmový lékař.

„Jeho třetí bederní obratel je zlomený. Zranění sice není až tak vážné, že by musel na operaci, ale brání mu v pohybu. Na tomto mistrovství světa si už nezahraje,“ oznámil smutnou novinu Rodrigo Lasmar.

"Pojďme se modlit k Bohu, aby mu bylo brzo lépe," popřál Neymarovi brzké uzdravení Zuňiga.

Brazílie se tak i přes výhru 2:1 ponořila do smutku, její semifinálový soupeř Německo zavětřil kořist. Dosáhnout na vysněný titul bude bez autora čtyř gólů a jedné asistence těžké.

Kritický okamžik přišel v 87. minutě, kdy do Neymara naskočil kolumbijský obránce Juan Camilo Zúňiga a kolenem ho trefil do zad
Kritický okamžik přišel v 87. minutě, kdy do Neymara naskočil kolumbijský obránce Juan Camilo Zúňiga a kolenem ho trefil do zad

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud