Jakub Dvořák
8. července 2014 • 11:08

TOP náhradníci na MS! Která střídání vyšla trenérům nejvíc?

Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi TOP 5 náhradníků patří i útočník Bony Wilfried, brankář Tim Krul či útočník Romelu Lukaku.Mezi TOP 5 náhradníků patří i útočník Bony Wilfried, brankář Tim Krul či útočník Romelu Lukaku.FOTO: Koláž iSport.cz

    To byl parádní nástup! Přišel na hřiště a o dvě minuty později Miroslav Klose vstřelil gól Ghaně. Díky tomu se stal útočník Německa spolu s Brazilcem Ronaldem nejlepším kanonýrem v historii MS. Na letošním šampionátu se ale objevily i další mimořádně vydařená střídání. Projděte si je v galerii TOP náhradníků.

  • Romelu Lukaku, Belgie, útočník

    Belgie - USA 2:1, osmifinále
    Kdy Lukaku šel na hřiště? 91. minuta
    Kdy dal gól? 105. minuta

    Belgický útočník jel na šampionát v pozici jedničky na hrotu. V Evertonu se mu celý rok dařilo, v základních skupinách však zklamal. Trenér Marc Wilmots ho dokonce musel dvakrát předčasně poslat ze hřiště. Lukaku však nezahořknul - a jeho čas přišel v prodloužení osmifinále proti USA. Nejdřív zařídil branku pro spoluhráče Kevina de Bruyneho a sám pak přidal vítěznou trefu nekompromisní ranou, na kterou neměl ani skvělý brankář Tim Howard.

  • Tim Krul, Nizozemsko, brankář

     

    Nizozemsko - Kostarika 0:0 (4:3 na penalty), čtvrtfinále
    Čas šel Krul na hřiště?  120+1. minuta

    Když Louis van Gaal nechal ve čtvrtfinále s Kostarikou rozcvičovat náhradního brankáře Tima Krula, začali se fanoušci divit. Jednička Jasper Cillessen v utkání několikrát Nizozemsko podržel skvělými zákroky. Van Gaal však netypicky vytasil svého penaltového specialistu a neprohloupil. Krul lapil Kostaričanům dva pokutové kopy a stal se hrdinou. Po utkání přiznal, že se připravoval na takový okamžik dlouho dopředu. Vyplatilo se!

  • Bony Wilfried, Pobřeží slonoviny, útočník

     

    Pobřeží slonoviny - Řecko 1:2, základní skupina
    Kdy šel Bony na hřiště? 61. minuta
    Kdy vstřelil Bony gól? 74. minuta

    Bývalý oblíbenec sparťanských fanoušků v rozhodujícím zápasu o postup  putoval mezi náhradníky na úkor kapitána Didiera Drogby. Africkému celku se proti houževnatým Řekům dlouho nedařilo a tak přišla opět chvíle útočníka Swansea. Po svém příchodu na trávník rozvířil řeckou obranu a po necelých 15. minutách vyrovnal na 1:1. Ještě chvíli před koncem to byla postupová trefa... Pak však Řekové z penalty vstřelili vítězný gól a poslali Bonyho a spol. domů.

  • Miroslav Klose, Německo, útočník

     

    Německo - Ghana 2:2, základní skupina
    Kdy přišel Klose na hřiště? 69. minuta
    Kdy vstřelil Klose gól? 71. minuta

    Dvě minuty na hřišti stačily německému střelci, aby se dotáhl na historicky nejlepšího střelce MS Ronalda. Německo prohrávalo s Ghanou ve druhém poločase v utkání základních skupin překvapivě 1:2. V 69. minutě přišel na hřiště kanonýr Miroslav Klose a o dvě minuty později vstřelil svůj patnáctý gól na MS. Roli náhradníka trpělivě plní i v dalších zápasech na turnaji.

  • Julian Green, USA, útočník

    Belgie - USA 2:1
    Kdy šel Green na hřiště? 105+2. minuta
    Kdy vstřelil Green gól? 107. minuta

    Když ho Jürgen Klinsman poslal oživit americké naděje na postup z osmifinále proti Belgii, ukázal na osmnáctiletého bažanta. Neznámý mladík, který dosud hrál v juniorce Bayernu Mnichov, se dvě minuty po svém příchodu na hřišti v nastaveném čase blýskl senzační brankou. Centr spoluhráče Bradleyho trefil Green střelou bez přípravy přímo do branky Thibauta Courtoise. Stal se tak nejmladším americkým hráčem, který kdy skóroval na světovém šampionátu.

  • Klaas-Jan Huntelaar, Nizozemsko, útočník

    Nizozemsko - Mexiko 2:1, osmifinále
    Kdy šel Huntelaar na hřiště? 76. minuta
    Kdy vstřelil Huntelaar gól?
    90+4. minuta

    Nizozemský útočník šel na hřiště v osmifinálovém duelu s Mexikem s jasným úkolem: zařídit vyrovnaní! To se mu povedlo, navíc vstřelil vítěznou branku Nizozemců. Huntelaar nejdříve připravil gól pro záložníka Wesleyho Sneijdera a ve čtvrté nastavené minutě úspěšně proměnil pokutový kop po faulu na Arjena Robbena. 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud