10. července 2014 • 16:02

Potvrdili mu distanc! Suárez musí stát čtyři měsíce, rozhodla FIFA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvolací komise mezinárodní fotbalové asociace FIFA zamítla odvolání Uruguaye proti trestu Luise Suáreze, který za kousnutí soupeře na mistrovství světa dostal zákaz fotbalové činnosti na čtyři měsíce a nesmí nastoupit v devíti reprezentačních zápasech. Trest tak zůstává v platnosti, poslední šancí pro Suáreze je odvolání ke sportovní arbitráži v Lausanne.



Uruguayský útočník se provinil kousnutím do ramene Itala Giorgia Chielliniho při vzájemném utkání v základní skupině. Kanonýr Liverpoolu nesmí ani trénovat s týmem a účastnit se žádných oficiálních akcí. Vrátit se může až na konci října. Zároveň musí zaplatit pokutu sto tisíc švýcarských franků (asi 2,26 milionu korun). Jde o nejvyšší trest v historii MS.

Suárezovi přitížilo i to, že v minulosti už se podobně dvakrát provinil. V roce 2010 během působení v Ajaxu kousl do ruky Otmana Bakkala z Eindhovenu a nezahrál si sedm utkání. Loni v dubnu pokousal při zápase anglické ligy obránce Chelsea Branislava Ivanoviče a dostal trest na deset zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud