30. června 2014 • 15:30

Bude hrát Suárez v Kosovu? Tady trest FIFA neplatí, hlásí zájemce

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potrestanému útočníkovi Luisi Suárezovi byl nabídnut fotbalový azyl v Kosovu. Během čtyřměsíčního zákazu, který mu napařila disciplinární komise FIFA za kousnutí Giorgia Chielliniho, by mohl působit v neznámém celku Hajvalia. Jeho ředitel upozornil, že Kosovo není součástí FIFA, takže veškeré tresty v tamější lize neplatí.



Kvůli trestu nesmí Suárez nejen hrát fotbalové zápasy do listopadu, ale také trénovat s týmem Liverpoolu ani nijak využívat prostory klubového tréninkového centra. Zakázaný má i vstup na stadiony. Následující čtyři měsíce bude zcela odříznut od fotbalu, tedy pokud nekývne na překvapivou nabídku z Kosova.

„Tady může hrát, protože ještě nejsme součástí FIFA. Do Liverpoolu určitě pošleme nabídku,“ hlásí ředitel Hajvalii Xhavit Pacolli v kosovském deníku Sport Plus.

Luis Suárez se svými ratolestmi po návratu z Brazílie domů do Uruguaye
Luis Suárez se svými ratolestmi po návratu z Brazílie domů do Uruguaye

Anglickému klubu je ochoten zaplatit za čtyřměsíční hostování 30 tisíc eur (823 tisíc korun) a Suárezovi vyplácet každý měsíc až 1500 eur (41 tisíc korun). „To je maximum, co můžeme nabídnout,“ řekl Pacolli.

Jistě, hvězdný útočník je zvyklý na jiné podmínky, v Liverpoolu si podle britských médií přijde na 27,5 milionu korun za měsíc. Což je v porovnání s nabízenými 41 tisíci obrovský rozdíl. Nicméně nikdo jiný mu momentálně nemůže nabídnout šanci hrát ostré zápasy.

„Možná mu to bude znít směšně. Ale to je všechno, co můžeme udělat. Jestliže je ochotný přijít a hrát za nás, je tady vítán. Bylo by to pro něj ideální řešení,“ dodal představitel klubu Hajvalia.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud