Jonáš Bartoš
25. března 2011 • 04:00

Experti Čechům nevěří: Drulák tipuje 0:3, Koubek 0:2

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Názorem se neliší od většiny fotbalového národa. Pokud se Čechům podaří ve Španělsku uhrát alespoň remízu, půjde o obrovskou senzaci. "Bude to strašně těžké utkání, bod by se rovnal zázraku," shodují se Radek Drulák s Miroslavem Koubkem, které oslovil iSport.cz.



Nastoupit proti úřadujícím mistrům světa i Evropy je skoro stejné, jako jít na dobrovolnou porážku. Xavi, Iniesta, Villa a další vládnou současnému fotbalu, rozdrtí prakticky kohokoliv si zamanou. V dresu Barcelony i v národním týmu.

"Kostky jsou vrženy, situace je daná. Výkonnostně se oba týmy naprosto liší, uhrát alespoň bodík by bylo senzační," myslí si o šancích českého týmu proti Španělům Miroslav Koubek, bývalý kouč Baníku Ostrava.

Českému týmu příliš nevěří. "Jsem skeptik. Podle mě prohrajeme 0:2," tipuje Koubek.



Velké šance Rosickému a spol. nedává ani Drulák. "Hlavně nesmíme udělat žádnou ostudu. Pod Bílkem toho reprezentace zatím moc nepředvedla, jde o to si příliš nepokazit skóre. Ale bude to nesmírně těžké, tipuju prohru 0:3," předpovídá bývalý vyhlášený kanonýr.

Jak uspět proti takřka neporazitelné družině Del Bosqueho? Opravdu zapeklitý oříšek.

"Rozhodně bych nešel cestou vysokého napadání. Před obranou může vzniknout velký prostor, toho by Španělé hned využili. Spíš bych postavil hluboký blok kolem šestnáctky, se kterým proti podobně hrající Barceloně uspěl loni Inter," radí Koubek. 

Fernando Torres útočí na hranici dvou set gólů
Fernando Torres útočí na hranici dvou set gólů


Čekat pasivně vzadu a pustit španělské borce do kombinace se rovná sebevraždě. "Jde o to hrát aktivně, napadat obránce. Rozhodně ne betonovat, to by byla zkáza," myslí si Drulák.

Hodně se přetřásá i to, v jaké sestavě a hlavně s jakým rozestavením v Granadě nastoupit. "Nazval bych to hrou se třemi středovými záložníky, kteří by zhušťovali prostor. Na kraji by mohl být dobrou variantou rychlostní typ, třeba Hloušek," má jasno Koubek.



Trenér Bílek povolal nezvykle mnoho nových tváří, v nominaci je hned pět mladíků patřící do jednadvacítky. "Stejně tam dá osvědčené hráče, podle mě je nominace hodně nešťastná. Zbytečně to oslabí jednadvacítku, která má jednu z posledních zkoušek před mistrovstvím Evropy," nesouhlasí s výběrem Drulák.

Za útočníka číslo jedna shodně považují Milana Baroše. "Baroš je jasný, rychlostí by se mohl prosadit. Ale musí tam mít někoho, kdo ho bude doplňovat," dodává Drulák.

Jedno je jisté. České borce čeká v pátek večer na zaplněném stadionu v Granadě pořádná fuška.

ONLINE přenos utkání s komentáři fotbalových expertů sledujte od 22:00 na iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud