Michal Petrák
14. června 2012 • 13:15

Rosický absolvoval trénink v posilovně, Čech trénoval s týmem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WROCLAWI | Když odcházel z tréninku, lehce kulhal. Předtím šlapal na rotopedu v posilovně, z jejíchž oken na plné pecky hrály Tři sestry. Tomáš Rosický léčí bolavou achillovku a jeho start proti Polsku je stále nepravděpodobný. Petr Čech už absolvoval trénink s týmem a spíše bude schopen nastoupit.



Oproti včerejšku došlo u Tomáše Rosického a jeho nakopnuté Achillovy šlachy k minimálnímu posunu. „Zatím má jeho příprava stejný průběh. Maximální fyzioterapie a léčba,“ popisuje vývoj týmový lékař Petr Novák.

„Tomáš je s fyzioterapeutem v kabině a cvičí kondiční cvičení na achillovku. Je to malinko lepší, ale nemůžeme nic říct, dokud nebude větší zatížení,“ mračí se.

I jeho kolega Petr Krejčí přišel s tím, že svůj včerejší odhad, tedy že kapitán na pětasedmdesát procent bude hrát, musí poněkud korigovat.

„Uvidíme, nelze nic předjímat. Procenta bych radši nekomentoval. Důležitý bude předzápasový trénink jako vždycky,“ krčí rameny Novák.

Tým se tak zřejmě bude čím dál intenzivněji připravovat na variantu, že se v posledním zápase skupiny bude muset obejít bez nejdůležitějšího záložníka. „Tomáš by moc chyběl, je důležitý. Viděli jste rozdíl mezi prvním a druhým poločasem proti Řecku,“ přemýšlí Petr Jiráček.

Druhý zraněný, brankář Petr Čech, který si po utkání s Řeckem stěžoval na bolavé rameno, už trénink s týmem absolvoval.

„Ne s maximálním zatížením, ale aby se zmírnila bolestivost v krajních polohách, kde ji cítil,“ přibližuje Novák náplň Čechova tréninku, který byl uzavřený pro média a veřejnost. „Určitě je u něj větší pravděpodobnost, že bude hrát, než u Tomáše Rosického,“ odhaduje.

Tomáš Rosický věří, že do klíčového zápasu s Polskem bude moct nastoupit
Tomáš Rosický věří, že do klíčového zápasu s Polskem bude moct nastoupit

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud