1. července 2012 • 14:58

Španělsko útočníka nepotřebuje, vzkazuje Guardiola z dovolené

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ŠPANĚLSKO - ITÁLIE 20:45 ONLINE | Už jen několik hodin chybí k vyvrcholení třítýdenního dramatu, evropského šampionátu. Fotbalisty Španělska v bitvě o vítězný trůn vyzve Itálie, poměrně nečekaný finalista turnaje. "Španělsko dnes přepíše historii," věří Josep Guardiola, bývalý úspěšný kouč Barcelony.



Jižanský souboj slibuje pořádné grády. Vyhraje Španělsko třetí velký turnaj v řadě, nebo uspěje méně favorizovaný kolektiv Cesare Prandelliho?

Trefí se rebel Mario Balotelli a stane se turnajovým králem střelců? Otázek před večerním duelem je opravdu hodně...

"Dosáhnout tří velkých finále ve čtyřech letech je úspěch, který se nebude opakovat. Myslím, že Španělsko vyhraje a vstoupí do historie," tipuje Josep Guardiola, který ještě v letošní sezoně trénoval Barcelonu.

Že věří týmu, jež je z velké části postavený na jeho bývalých svěřencích z katalánského velkoklubu, dává smysl.

Josep Guardiola je jedním z nejúspěšnějších trenérů historie BarcelonyFoto Reuters

Guardiola se také zastává trenéra Del Bosqueho. Španělská taktika, kdy tým několikrát nastoupil bez klasického útočníka, byla kvůli své fádnosti často kritizována.

"Hrát s nebo bez středního útočníka znamená pro Španělsko to samé. Tým je v dobrých rukách, Vincent del Bosque je pro reprezentaci nejlepším možným koučem. Góly mohou dávat hráči z větší hloubky," myslí si Guardiola, který s Barcelonou hrál podobným stylem.

Del Bosque na turnaji vepředu točí trojici Fabregas, Torres, Negredo, přičemž nejvíc minut odehrál barcelonský ofenzivní záložník. V útoku "La Roja" chybí zraněný kanonýr David Villa, nejlepší kanonýr mistrovství světa 2010.

"Pro Španělsko znamená absence Davida obrovskou ztrátu. S ním by byl tým ještě kompaktnější," vzkazuje Guardiola z dovolené v Indonésii.

Jak finálový souboj dopadne? Duel Španělsko - Itálie vám přineseme na iSport.cz od 20:45 ONLINE.

Fábregas rozhodl o postupu favorita do finále
Fábregas rozhodl o postupu favorita do finále

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud