23. března 2016 • 10:21

Strach kvůli teroru! EURO může být bez diváků, řekl viceprezident UEFA

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední teroristické útoky v Bruselu otřásly celým světem. Všichni si hned museli vzpomenout na nedávné události ve Francii, tedy v zemi, kde se bude v červnu a červenci konat fotbalové EURO, na kterém nebude chybět ani český tým. Právě toho se možná poslední útoky dotknou. Viceprezident UEFA Giancarlo Abete totiž nevyloučil, že by se šampionát z bezpečnostních důvodů hrál bez diváků.



Terorismus straší celou Evropu už delší dobu. V ohrožení se tak ocitlo i EURO ve Francii. Velká a navštěvovaná sportovní akce, navíc v zemi, kde už proběhlo několik útoků, je totiž z bezpečnostního pohledu vysoce riziková.

Viceprezident UEFA Giancarlo Abete ale odmítá, že by se EURO nekonalo. „Mistrovství Evropy není akcí, která by se mohla odložit nebo dokonce zrušit,“ ujistil všechny fanoušky. „Můžeme rušit přípravné zápasy, ale ne utkání na EURO,“ dodal.

Šance, že se teroristické útoky významně dotknou fotbalových příznivců, je značná. A nejde o přísné kontroly, ty budou samozřejmostí. „Pokud nemůžeme vyloučit terorismus, nemůžeme vyloučit ani možnost, že se bude hrát za zavřenými dveřmi,“ řekl Abete.

To by byla velká rána nejen pro samotné fanoušky. EURO bez plných stadionů by ztratilo své kouzlo, situace by se určitě nelíbila ani hráčům a sponzorům. Jenže bezpečnost musí být pochopitelně na prvním místě.

Dohlížet budou stovky lidí

UEFA ve svém oficiálním prohlášení příliš konkrétní nebyla. „Už tři roky spolupracujeme s příslušnými orgány, abychom vypracovali mechanismus, který zaručí bezpečnost a spolehlivost šampionátu,“ uvedla.

Organizátoři přípravu skutečně nepodcenili. Najato bylo kolem 10 tisíc bezpečnostních pracovníků, každý zápas by pak mělo strážit až 900 lidí.

Vše o teroristických útocích čtěte zde>>

Bruselské letiště po explozi, která zřejmě zabila více než deset lidí
Bruselské letiště po explozi, která zřejmě zabila více než deset lidí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud