13. června 2016 • 20:22

Irsko – Švédsko 1:1. Seveřanům zachránil bod na EURO vlastní gól

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Švédska vstoupili do EURO ve Francii remízou 1:1 proti Irsku. To se sice ve 48. minutě ujalo v utkání vedení po brance Wese Hoolahana, ale severský celek dokázal v 71. minutě vyrovnat. Zlatan Ibrahimovic potáhl v pokutovém území míč, přihrávkou hledal spoluhráče před brankou, kde si však centr srazil do vlastní sítě obránce Clark.



První poločas patřil jednoznačně irskému výběru. Střelu Jeffa Hendricka gólman Andreas Isaksson vyrazil, o chvíli později se do ještě nebezpečnější šance dostal kapitán Irů John O'Shea. Pouze pár centimetrů mu chybělo k tomu, aby prodloužený míč po rohu poslal do branky.

Jeho protějšek s páskou na ruce Ibrahimovic sice několikrát diváky potěšil vytříbenou technikou a pokoušel se tvořit hru, jeho tým se ale prakticky k ničemu nedostal. Naopak v tlaku pokračoval ostrovní celek, Robbie Brady zpoza vápna jen těsně přestřelil a ještě pohlednější pokus jeho kolegy Hendricka zasáhl břevno.

Radost si Irové ale užili až po přestávce, ve 48. minutě otevřel skóre Wes Hoolahan, když přesný centr Seamuse Colemana poslal halfvolejem k pravé tyči.

VIDEO: Hoolahanova branka proti Švédsku

Inkasovaný gól Švédy probudil, ze série závarů a rohů před irskou brankou však nedokázali nebezpečně zakončit. Do šance se po hodině hry dostal i Ibrahimovic, z malého vápna ale v obtížné pozici mířil vedle. Promarnil tak příležitost prodloužit svou impozantní šňůru, kdy se mu povedlo skórovat v úvodních zápasech Švédska na třech předchozích šampionátech.

Jednu z největších hvězd šampionátu to nicméně nemuselo příliš mrzet. Byl to totiž právě Ibrahimovic, kdo pomohl Švédsku alespoň k zisku bodu, když v 71. minutě pronikl do vápna a jeho centr si do vlastní branky srazil Clark.

Švédsko se v pátek 17. června utká s Itálií, Irové změří o den později síly s Belgií.

VIDEO: Vyrovnání Švédska

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:

Skupina E (hráno v St. Denis):

Irsko - Švédsko 1:1 (0:0)
Branky: 48. Hoolahan - 71. vlastní Clark. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič - Grujič, Djokič (všichni Srb.). ŽK: McCarthy, Whelan - Lindelöf. Diváci: 73.419.

Sestavy:
Irsko: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - McCarthy (85. McGeady), Whelan, Hoolahan (78. Keane), Hendrick - Walters (63. McClean), Long. Trenér: O'Neill.

Švédsko: Isaksson - Lustig (45. Johansson), Lindelöf, Granqvist, Olsson - Larsson, Lewicki (86. Ekdal), Källström, Forsberg - Berg (59. Guidetti), Ibrahimovic. Trenér: Hamrén.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 6. • 18:00
Irsko
Irsko
1:1
ONLINE
13. června
18:00
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 48. Hoolahan

Hosté: 71. Clark (vl.)

Sestavy

Domácí: Randolph – Coleman, O'Shea (C), Clark, Brady – James McCarthy (85. McGeady), Whelan, Hendrick – Hoolahan (78. Keane) – Walters (64. McClean), Long.

Hosté: Isaksson – Lustig (45. E. Johansson), Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – Seb Larsson, Lewicki (86. Ekdal), Källström, Forsberg – Berg (59. Guidetti), Ibrahimović (C).

Náhradníci

Domácí: Given, Westwood, Duffy, Christie, Keogh, McClean, McGeady, Meyler, Quinn, Ward, Keane, Murphy

Hosté: Carlgren, Olsen, Augustinsson, Jansson, Johansson, Durmaz, Ekdal, Hiljemark, Wernbloom, Zengin, Kujović, Guidetti

Karty

Domácí: James McCarthy, Whelan

Hosté: Lindelöf

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević

Stadion

Stade de France, Saint-Denis

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 3:1 6
2. Belgie 3 2 0 1 4:2 6
3. Irsko 3 1 1 1 2:4 4
4. Švédsko 3 0 1 2 1:3 1

Autor irské branky Wes Hoolahan
Autor irské branky Wes Hoolahan

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud