1. července 2016 • 18:25

Hořký konec! Del Bosque děkoval všem, Casillase schválně vynechal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho na něj sázel, byl jedním z jeho chráněnců. Trenér Vicente del Bosque nedal za mnoho let u španělské reprezentace na brankáře Ikera Casillase dopustit. Jenže na posledním EURO upřednostnil Davida de Geu. Podle většiny fanoušků i expertů správný tah. Ovšem legendární gólman to nesl hodně špatně a Del Bosquemu to dal najevo.



Iker Casillas je skutečnou španělskou legendou. V národním týmu nemá nikdo více startů (167) a ještě nějakou dobu se k němu jen tak někdo nepřiblíží. Byl to právě skvělý brankář, který se stal symbolem zlaté generace. Se Španělskem vyhrál dvakrát EURO a jednou mistrovství světa. Vždy jako kapitán a klíčová opora týmu.

Jenže ani Casillas nemá elixír mládí a už na posledním mistrovství světa v Brazílii se táhly dlouhé debaty o tom, zda by měl chytat. Vicente del Bosque mu důvěru dal. A zkušený gólman mu ji nesplatil. I jeho chyby poslaly Španělsko předčasně domů.

O dva roky později na EURO ve Francii byl scénář před turnajem stejný. Iker Casillas, nebo David de Gea? Tentokrát se ale Del Bosque rohodl jinak. Jedničkou se pro šampionát stal brankář Manchesteru United. Přestože Španělsko vypadlo už v osmifinále, De Gea určitě nezklamal. Právě naopak.

Vicente del Bosqueho tak paradoxně zklamal gólman, který se do hry nedostal. Iker Casillas. „Jsem si jistý, že jsem Ikera zklamal, to naprosto chápu. Ke spoluhráčům se choval perfektně, ale jeho chování k realizačnímu týmu nebylo dobré,“ přiznal zkušený kouč, který po EURO u španělské reprezentace skončil.

Právě Casillas byl jediným hráčem, kterému Del Bosque neposlal rozlučkový vzkaz s poděkováním. „Neposlal jsem mu ho, protože se skutečně k trenérskému týmu nechoval dobře. Bylo to zklamání. Bolelo mě to, protože vždy patřil mezi mé oblíbence,“ tvrdil španělský trenér.

Zároveň ale odmítl, že by Casillas narušoval atmosféru v celém týmu. „To vůbec ne, ke svým spoluhráčům se choval jinak než k nám. Atmosféra v týmu byla dobrá. Věřím, že jednou s Ikerem zakopeme válečnou sekeru,“ dodal.

„Znám Ikera od jeho devíti let, proto mě to bolelo. Ale měl by být extrémně hrdý, že má za Španělsko tolik startů. Vážím si ho,“ zakončil Del Bosque.

Vše o EURO 2016 sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud