27. června 2016 • 21:54

Italská vášeň! Trenér Conte na lavičce běsnil, zakopl míč a pak se líbal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běhal nervózně podél lajny. Neustále pokřikoval. Jednou dokonce vší silou zakopl pryč míč letící do autu. Tak moc prožíval trenér italských fotbalistů Antonio Conte souboj v osmifinále EURO proti Španělsku (2:0). Na konci však mohl být spokojený. Jeho tým vrátil obhájci titulu čtyři roky starou porážku z finále šampionátu v Kyjevě a postoupil do čtvrtfinále. „Chlapci byli obdivuhodní. Věděl jsem, že v sobě mají něco neobyčejného,“ žasnul po utkání budoucí trenér Chelsea.



Itálie se ujala vedení nad úřadujícími mistry Evropy ve 33. minutě, po brance obránce Giorgia Chielliniho, který doklepl do sítě vyraženou střelu brankářem Davidem de Geou.

Od té chvíle byl 46letý trenér jako na trní. Neustále pochodoval podél postranní lajny. Svým hráčům hlasitě diktoval taktické pokyny. Oproti svému protějšku Vicente del Bosquemu nevydržel chvíli v klidu. Když se blížil konec utkání a Španělsko dostalo Itálii pod tlak, už to Conte nemohl vydržet. Po jedné nepřesné rozehrávce jeho svěřence se k němu kutálel míč do zámezí, on jej však vší silou zběsile odkopl. Stadion tím doslova rozbouřil. Sudí Čakir už tak nadšený nebyl a přispěchal mu vyčinit.

Odražený míč odkopl italský trenér pryč
Odražený míč odkopl italský trenér pryč

Úplně oddechnout si však mohl až v první minutě nastavení, kdy druhou branku Itálie vstřelil útočník Graziano Pellé a o postupu do čtvrtfinále bylo víceméně rozhodnuto. Po závěrečném hvizdu se Conte okamžitě rozběhl za svými hráči a radostně je objímal. Nezapomněl také na svoji přítelkyni, kterou si našel na tribuně stadionu Stade de France a vášnivě ji políbil.

„Věděl jsem, že hráči v sobě mají něco neobyčejného. Ukázali jsme, že Itálie není jen o catenacciu,“ radoval se Conte po utkání. „Není to zrovna nejlepší období pro italský fotbal, nemůžeme se spoléhat na hvězdné hráče a lidé by si to měli uvědomit. Španělsko je úplně někde jinde, takže bychom na sebe měli být opravdu hrdí, když jsme je porazili,“ dodal kouč jednoho z nejstarších celků na turnaji ve Francii.

Ten postavil na osu týmu na zkušeném brankáři Gianluigim Buffonovi a obranném triu Bonucci, Chiellini a Barzagli z Juventusu, které doplňují méně známí hráči. A tento mu mix mu zatím vychází. Na šampionátu v prvním utkání porazil Belgii, následně Švédsko a nyní znemožnil Španělsku, aby pokračoval v cestě za třetím evropským titulem v řadě. Co vymyslí ve čtvrtfinále na mistry světa z Německa?

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud