14. října 2019 • 21:14

Česko – Severní Irsko 2:3. Poločas hrůzy na Letné a vystřízlivění

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté podlehli v přípravném utkání doma Severnímu Irsku 2:3 a nenavázali na páteční vítězství 2:1 nad Anglií v evropské kvalifikaci. Reprezentanti na Letné prohrávali po dvou gólech Paddyho McNaira a brance Jonnyho Evanse 0:3 a vyrovnali nejhorší první poločas v samostatné historii.



V polovině druhého dějství minutu po sobě snížili střídající Vladimír Darida a Alex Král na 2:3, ale porážku už svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého neodvrátili.

Reprezentace podlehla Severnímu Irsku podruhé za sebou a nedokázala ho porazit v posledních pěti zápasech. Příští měsíc národní celek čekají poslední dva duely evropské kvalifikace. V Plzni 14. listopadu přivítá Kosovo a o tři dny později uzavře skupinu v Bulharsku.

Šilhavý udělal oproti utkání s Anglií deset změn v základní sestavě, v níž nechal z pátečního duelu jen Krále. K premiéře v reprezentačním áčku nastoupil Kalvach, v útoku dostal šanci další plzeňský hráč Krmenčík.

Jeho klubový spoluhráč Řezník měl ve čtvrté minutě první šanci, kterou překazil gólman McGovern. Jinak se domácím v netradiční sestavě od začátku nevedlo. V deváté minutě McNair přetlačil Krejčího a otevřel skóre.

Hosté, kteří ve čtvrtek po třech inkasovaných gólech v závěru prohráli v kvalifikaci v Nizozemsku 1:3, byli rychlejší, vysoko napadali a nutili soupeře k chybám v rozehrávce. Po Krejčího minele se neprosadil Boyce, vzápětí další hrubku nepotrestal před poloprázdnou brankou Dallas.

Ve 23. minutě už hosté vedli 2:0. Po rohovém kopu prodloužil Cathcart míč, který zůstal několik sekund ležet v malém vápně a důrazný Jonny Evans ho doklepl do sítě.

Vzápětí od další branky zachránil proti Whyteovi českou reprezentaci Pavlenka, na druhé straně pálil mimo Krmenčík. Ve 40. minutě domácí inkasovali potřetí. McNair, hrající druhou anglickou ligu, si naběhl na kolmici, utekl Hušbauerovi a únik zakončil povedenou kličkou Pavlenkovi.

Bídný start, pak zlepšení. Chtěli jsme vyhrát aspoň druhou půli, hodnotili Češi

Video se připravuje ...

Národní celek vyrovnal nejhorší první půli v samostatné historii, za stavu 0:3 šel v pauze do kabin od rozdělení federace dosud jen dvakrát. Fotbalisté Severního Irska dali v úvodním dějství tři góly venku poprvé od března 2000.

Šilhavý po pauze prostřídal, jeho svěřenci přidali a v polovině druhé půle dvěma slepenými góly snížili. V 67. minutě Ondrášek přiťukl Daridovi, a i když si hostující brankář na střelu sáhl, vyrazit ji nedokázal. Český tým dal Severnímu Irsku gól po čtyřech zápasech.

Hned za minutu prošel Král přes několik hráčů, obhodil si obránce a zamířil přesně k tyči. Připsal si první branku v reprezentačním áčku. Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale neprosadili se Řezník ani Ondrášek, který dostal míč za čáru v nastavení jen s pomocí faulu.

Góly

Domácí: 67. Darida, 68. Král

Hosté: 9. McNair, 23. J. Evans, 40. McNair

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Řezník, Simič (46. Čelůstka), Kúdela, Krejčí (75. Masopust) – Král, Kalvach (46. Darida) – Kopic, Hušbauer (65. Schick), Zmrhal (46. Bořil) – Krmenčík (46. Ondrášek)

Hosté: McGovern – Cathcart, J. Evans, Flanagan – McLaughlin, McNair, Davis (65. C. Evans), Thompson (65. Saville), Dallas – Boyce (71. Magennis), Whyte (87. McGinn)

Karty

Domácí: Ondrášek

Hosté: McGovern

Rozhodčí

Kružliak – Vorel, Weiss (vš. Slovensko)

Stadion

Generali Arena, Praha

Návštěva

9 139 diváků

Šilhavý: Hrozila devalvace Anglie. Sestavy ale nelituji
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud