Radek Špryňar
Premium
9. října 2019 • 11:14

Schick přijede bez praxe a válí. Proč se v reprezentaci vždy zvedne?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stal se z toho kolorit. Patrik Schick v klubu nehraje. Ať kvůli výkonnosti či zranění. Co to znamená pro reprezentaci před velezápasem s Anglií? Dle zkušeností z předchozích srazů nic dramatického. Jakmile totiž útočník Lipska vezme za kliku kabiny národního mužstva, mění se v sebevědomého střelce. Nehledě na mizernou zápasovou praxi. „Ani v Římě nehrál celé zápasy, ale když přijel, byli jsme s ním spokojení,“ kýve hlavou státní trenér Jaroslav Šilhavý. Snad bude status quo platit i v pátek.



Minimum prostoru dostával během dvouleté anabáze v Římě. Buď vinou zdravotních malérů, nebo vzhledem k nepřesvědčivé výkonnosti. To samé zatím platí na nové štaci v Lipsku, kde Patrik Schick dosud zvládl dietní porci osmadvaceti minut, především kvůli komplikacím s kotníkem.

V začarovaném kruhu se točí už více než dva roky. Stalo se pravidlem, že na srazy národního mužstva přijíždí bez adekvátní herní praxe. Deník Sport spočítal útočníkovu vytíženost před uplynulými šesti srazy (vždy tři týdny před reprezentačním blokem).

Co čísla ukazují?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud