5. června 2021 • 07:35

Česko má kvalitní tým, ale my jsme je přehráli, pochvaloval si Mancini

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér italských fotbalistů Roberto Mancini byl hodně spokojený po suverénní výhře 4:0 nad českou reprezentací v závěrečné přípravě před mistrovstvím Evropy. Domácí podle kouče v Boloni kvalitního soupeře přehráli a pozitivně se naladili na šampionát.



„Hráli jsme dobře a správně přistoupili k zápasu. Česká republika je velmi kvalitní tým, ale my jsme je přehráli. Tohle bylo opravdu dobré,“ řekl Mancini v rozhovoru pro italskou televizi Rai Sport.

Až na začátek utkání byl s výkonem „Azzurri“ naprosto spokojený. „Myslím, že nám trvalo asi 10 minut, než jsme se do toho pořádně dostali, protože jsme se dlouho neviděli. Ale doufal jsem přesně v takový výkon,“ uvedl Mancini.

V úvodním poločase se po tečovaných střelách prosadili Ciro Immobile a Nicoló Barella. Favorit dominoval i po změně stran, kdy přidali další branky Lorenzo Insigne a Domenico Berardi.

Zklamaný Jakub Brabec v zápase s Itálií, vpravo Tomáš Souček
Zklamaný Jakub Brabec v zápase s Itálií, vpravo Tomáš Souček

„Víme, že máme mladý tým, který se musí zlepšit v mnoha směrech, ale odehrát takovým způsobem poslední přípravu před Eurem může být jenom pozitivní,“ konstatoval šestapadesátiletý trenér.

Italové potvrdili výtečnou formu, poosmé za sebou zvítězili bez inkasované branky a sérii bez porážky protáhli na 27 duelů. „Jsme ofenzivně laděný tým. Musíme se tlačit dopředu, ale když je potřeba, tak i kvalitně bránit. Rovnováha je důležitá. Jsme šťastní, snad v tom budeme pokračovat co nejdéle,“ prohlásil Mancini.

Jeho svěřenci zahájí mistrovství Evropy příští pátek proti Turecku. Ve skupině A ještě v Římě narazí na Švýcarsko a Wales.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud