17. června 2021 • 10:05

Eriksena po kolapsu čeká operace. Srdce mu bude hlídat defibrilátor

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský fotbalista Christian Eriksen musí po zástavě srdce v utkání mistrovství Evropy na operaci. Devětadvacetiletý záložník při zákroku dostane kardioverter-defibrilátor, který který hlídá srdeční rytmus.



Eriksen zkolaboval v 43. minutě sobotního utkání s Finskem a po resuscitaci přímo na trávníku byl hráč Interu Milán už při vědomí převezen do nemocnice. Zápas se po přerušení dohrál a Dánové prohráli 0:1.

„Christian prodělal řadu vyšetření a po nich bylo rozhodnuto, že dostane kardioverter-defibrilátor,“ uvedl na twitterovém účtu dánského svazu lékař reprezentačního týmu Morten Boesen.

„Po zástavě srdce je zavedení tohoto zařízení nutné, aby hlídalo srdeční rytmus. Na takovém postupu se shodlo několik odborníků z celého světa a Christian jejich řešení přijal,“ přidal Boesen.

Eriksen není prvním sportovcem, který dostal kardioverter-defibrilátor. Loni například obránce Daley Blind z Ajaxu, který startuje i na letošním Euru, nedohrál přípravný zápas s Herthou Berlín, protože se mu zařízení vypnulo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud