3. července 2021 • 04:55

Predikce z ciziny: Čechům nikdo nevěří! Na Dány by sázel i Mourinho

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

O obrovský úspěch bude už v sobotu bojovat česká reprezentace. Semifinále EURO je vlastně celkem blízko. V cestě ovšem stojí Dánsko. A podle světových expertů je právě český soupeř favoritem na postup. Jen minimum oslovených odborníků na zahraničních serverech věří, že mezi nejlepší čtveřici šampionátu projde mužstvo trenéra Jaroslava Šilhavého. Na Dány by si vsadil třeba i José Mourinho.



Předzápasové odhady jsou vděčným žánrem. Fanoušci rádi spekulují, jak by dění na hřišti mohlo vypadat. A obzvlášť při tak velkém turnaji, jakým EURO je.

Co se ale týče českých šancí na postup, v zahraničí se se Schickem a spol. nepočítá. Pojďme postupně.

Britský deník Guardian tipuje, že Dánsko vyhraje 3:1. „V sestavě pro osmifinále se objevili Antonín Barák s Petrem Ševčíkem a možná si místo na úkor Vladimíra Daridy s Jakubem Janktem udrží. Patrik Schick se pokusí dostihnout Cristiana Ronaldo v boji o zlatou kopačku,“ napsal Guardian.

Server metro.co.uk oslovil s prognózou zkušeného trenéra Josého Mourinha, který od nové sezony povede AS Řím. Ostře očekávaný duel s Belgií podle něj lépe zvládnou Italové. „A Česko-Dánsko? Těžký zápas, ale myslím, že postoupí Dánové,“ prohlásil Mourinho.

Taky web espn.com dává větší naděje českému soupeři. „Zapomeňte na to, co se kolem Dánů dělo kolem hřiště. Oni jsou hlavně velmi dobří na něm, přejeli Rusko i Wales. Dali osm gólů, inkasovali jen jeden. Prošli si velkou prověrkou proti Belgii, kdy byli 45 minut lepším týmem. Eriksen je sice ztráta, ale pořád mají ve všech řadách velkou kvalitu,“ zdůvodnil server svou volbu.

Ve velkém pojímá předzápasové predikce web britské televize BBC. Svůj tip na osmifinále už zveřejnilo hned 12 oslovených novinářů či expertů. Resumé? Šestkrát výhra Dánska, pětkrát remíza (s tím, že v prodloužení či na penalty vždy postoupí český soupeř) a jen jednou sázka na výhru národního týmu.

„Češi prožívají dobrý turnaj, jsou kompaktní a dobří v defenzivě. Je vidět, jakým způsobem se snaží pracovat s míčem dopředu,“ popsal Mark Lawrenson, obránce Liverpoolu z osmdesátých let minulého století, který odhaduje výsledek 1:1 a pevnější dánské nervy v rozstřelu.

Jediným z oslovené dvanáctky expertů BBC, kdo věří Čechům, je Dion Dublin. Aktuálně dvaapadesátiletý bývalý fotbalista, který hrál hlavně za Coventry či Aston Villu. V roce 1998 nastoupil i ke čtyřem utkáním za anglickou reprezentaci. Jeho tip? Český triumf se skóre 3:1.

S tímto názorem ale zůstává osamocený. Postaví se národní tým v sobotu proti předzápasovým odhadům ze zahraničí?

Hašek o Schickovi: Chyběla pracovitost, pak mu to docvaklo
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Studio EURO: Česko - Dánsko s Jaroslavem Hřebíkem
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Dánsko Dánsko Jaroslav Hřebík Jaroslav Hřebík Ondřej Škvor, redaktor Sportu Ondřej Škvor, redaktor Sportu
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 7. 2021
21:04
3. 7. 2021
 

Studio iSport.cz po bitvě Česka s Dánskem končí. Od 21:00 se hraje další čtvrtfinále mezi Anglií a Ukrajinou, vítěz bude hrát právě s přemožitelem národního týmu. Duel můžete sledovat na tomto odkaze. Díky za pozornost a hezký zbytek večera.

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:54
3. 7. 2021
Jaroslav Hřebík

„Co musíme udělat proto, abychom hráli podobně jako třeba Itálie? Nehrajeme špatně, ale musíme se posouvat dál, jinak nám lepší týmy utečou. V hokeji panuje podobná situace, už se neporáží týmy jako Německo, Švýcarsko... Nemám pocit, že bychom doháněli fotbalový svět. Udělali jsme dobrý národní tým, ale proč? Sešli se nám hráči, kteří hrají kvalitně v různých klubech a také díky tomu, že se jednomu českému klubu nadstandardně daří. Celý český fotbal by měl přijmout přístup Slavie. Analyticky se hra vyvíjí do rychlosti, práce s míčem v daleko větší rychlosti. Musíme se zároveň dostat k součinnostním věcem, aby útok nehrál dva hráči."

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:49
3. 7. 2021
Dánsko

Jiný pohled na situaci před první brankou, k teči možná přece jen došlo.

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:47
3. 7. 2021
Dánsko

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:45
3. 7. 2021
Jaroslav Hřebík

„Každý tým hraje charakteristickým způsobem. Anglie, Belgie... Hráči, kteří se objevili v sestavě na mistrovství Evropy, hrají pořád očekávaně. Dostali se do módu hry týmu. Tentokrát jsme měli hru ve své moci, ale každý zápas se odvíjí jinak. Prohrávali jsme, přesto se nemůže mluvit o unávě, zranění, formě. Výkon každopádně skládají vlivy, vývoj zápasu, soupeř i okolní hráči, kteří jsou velmi důležitý."

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:38
3. 7. 2021
Česko

Tři nejlepší čeští hráči šampionátu podle Ondřeje Škvora i Jaroslava Hřebíka:
Patrik Schick, Vladimír Coufal, Tomáš Vaclík

 

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:37
3. 7. 2021
Jaroslav Hřebík

Jaroslav Hřebík o budoucnosti Tomáše Vaclíka: „Jednoznačně nás podržel proti Nizozemsku, chytal dobře proti Anglii, Chorvatsku i tentokrát. Za góly nemohl. Tomáš potřebuje disciplinovaný tým, protože je schopný jednu dvě opravdu nebezpečné akce za utkání chytit. Myslím vyložené šance, kterých je málo. Nejde o gólmana, co udělá třicet zákroků. Četl jsem o tom, že je dohodnuté angažmá v Neapoli. Lepší by byl Juventus...“

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:28
3. 7. 2021
Ondřej Škvor, redaktor Sportu

„Tomáše Součka bych chválil. Charakterově mi přijde výborný, což by tedy nemělo hrát roli při hodnocení na turnaji, ale přijal novou roli, pomáhal víc stoperům. Čekali jsme, že bude dávat branky, protože jsme na to zvyklí, ale měl jinou úlohu. Branek jsme tolik nedostávali. Je počítačem, který kalkuluje s tím, kde běhat. Běhá navíc hodně a správně," řekl Ondřej Škvor k výkonu záložníka West Hamu.

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:22
3. 7. 2021
Ondřej Škvor, redaktor Sportu

Ondřej Škvor o Janu Bořilovi: „Neoslovil mě na celém turnaji. Potkal ho, podle mě, na ústupu nejlepšího výkonu, který od něj známe ze Slavie. Intenzitou hry, pilováním na lajně... Trochu mě zklamal i proti Dánsku a jde zřejmě o věc, na kterou se novináři budou ptát na tiskové konferenci."

Zprávy ze dne 3. 7. 2021
20:20
3. 7. 2021
Jaroslav Hřebík

„Prohra se nedá svést na hráče ani trenéra. Měli jsme první půli ve své moci, ale prohrávali jsme. To se v zápase stane. Jakmile dáte soupeři šanci, uchopí ji. Myslím, že semifinále je konečná Dánska. Můžeme jen spekulovat, jak budou hrát dál... Ve Wembley budou mít úplně jinou situaci. Fotbalově a kvalitou herních situací, i když je Anglie kritizovaná, nemají moc šanci.“

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud