14. listopadu 2014 • 04:50

Čech a Rosický? Jejich situaci bych řešil odchodem, přiznává Koller

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V počtu reprezentačních výher v českém dresu se Jan Koller dělí o třetí pozici s Tomášem Rosickým, oba jsou na kvótě 58 zápasů. Před nimi zbývá už jen dvojice Petr Čech (61) a Karel Poborský (71). Nejlepší kanonýr národního týmu si přeje, aby obě opory současné reprezentace starší kolegy překonali. "Jen ať vyhrávají co nejvíc," přeje si a zároveň přiznává, že jejich nemilou situaci v klubech by řešil odchodem.



Pokud v neděli český nároďák porazí na domácí půdě Island, Tomáš Rosický se v počtu vyhraných zápasů osamostatní na třetím místě a odsune Jana Kollera . Tomu by ale bramborová příčka vůbec nevadila.

"Teď budou čerství, protože si odpočinou ve svých klubech, tak to můžou dotáhnout docela daleko, ne," usmívá se Koller v rozhovoru pro deník Sport. "Ale takhle – přál bych jim, aby se jim to povedlo, protože by to znamenalo, že se nároďáku daří," dodává už vážnějším tónem.

Dotáhnout nebo překonat Karla Poborského , který se v dresu národního týmu radoval z výhry přesně v 71 případech, má podle nejlepšího střelce v reprezentační historii lepší možnost Petr Čech .

"Petr má větší šanci, je to gólman a se svým přístupem bude hrát ještě dlouho. U Tomáše je to jiné, víc ho trápí zranění. Ale když se na něj kouknu, tak i ve svém věku patří pořád mezi to nejlepší, co máme," říká Koller.

Mluví také o současné situaci obou hráčů. Tomáš Rosický téměř vůbec nenastupuje v Arsenalu, s rolí dvojky se musí vyrovnávat i Petr Čech. "Já bych to neunesl, řešil bych to odchodem. Ani u jednoho z nich nevidím šanci, že by se to mělo zlepšit. Doporučoval bych jim změnu," říká na rovinu vyhlášený hlavičkář.

Rozhovor s Janem Kollerem a další zajímavosti okolo české fotbalové reprezentace čtěte v pátečním Sportu

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud