8. června 2015 • 15:31

Škoda už s repre nepočítal: Měl jsem dát 20 gólů před pěti lety

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až v 29 letech se fotbalista Milan Škoda dočkal premiérové pozvánky do národního týmu. Útočník pražské Slavie si nikdy nezahrál ani za žádnou mládežnickou reprezentaci a šanci dostal až nyní v nominaci na páteční zápas kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu, v níž dodatečně nahradil zraněného Davida Lafatu. Proti severskému soupeři si dokonce může připsat vůbec první soutěžní mezinárodní start, protože nikdy nenastoupil ani v evropských pohárech.



"Nevím, proč mě to míjelo. Jednou jsem byl náhradníkem v jednadvacítce, to jsem se tam taky nedostal. Předtím tam ani nebyla možnost reprezentovat. Nepodával jsem takové výkony, abych mohl reprezentovat," řekl novinářům na dnešním srazu reprezentace Škoda.

"Až teď se mi docela vydařila sezona. Kdybych dal dvacet gólů před pěti lety, tak už jsem mohl třeba taky reprezentovat," dodal s úsměvem Škoda, který byl s devatenácti brankami druhým nejlepším střelcem ligové sezony.

Češi se chystají na Island. Proti nám budou odvážnější, tuší Vrba
Video se připravuje ...

Před rokem by ho nenapadlo, že se ještě dostane do reprezentace. "Do osmnácti let máte sen hrát v reprezentaci. Pak se kariéra nějak vyvíjí a tak si říkáte, že je to asi daleko ta reprezentace. Ale teď se mi ta sezona osobně povedla, občas se moje jméno zmiňovalo v souvislosti s reprezentací. Jsem rád, že jsem tady, je to takové odměna za celý rok," prohlásil Škoda.

V reprezentaci měl být už v březnu, ale tehdy mu premiérovou pozvánku zhatilo zranění. Teď byl naopak nominovaný místo zraněného Lafaty. "Byl jsem překvapený, nějak jsem s tím už nepočítal. Jsem rád, i když je to na úkor někoho, kdo se zranil, což je smutné," podotkl Škoda.

Plány mu nominace nijak nepozměnila. "Nikam jsem nejel na dovolenou, protože jsem věřil, že bych v té nominaci mohl být. Nic jsem neplánoval a pak už se mi ani nechtělo. V plánu jsem měl odjet na víkend s přítelkyní na Vsetínsko, kde mě zastihla zpráva o dodatečné nominaci. Volal mi pan Fitzel, ale měl jsem nějaký špatný signál, tak jsem to napoprvé nezvedal," podotkl Škoda s úsměvem.

Do seniorské reprezentace se dostal jako první z rodiny. "Táta reprezentoval, ale byl jen v jednadvacítce. On i brácha byli hrozně rádi, že jsem byl nominovaný," řekl Škoda.

Na pokoji bude během srazu s druhým nominovaným útočníkem Tomášem Necidem. Zřejmě mezi nimi se rozhodne, kdo nastoupí na Islandu na hrotu. "Ale nijak se nehecujeme, jsme v klidu. Uvidíme, jak to dopadne," konstatoval Škoda. "Jsem tady jako náhradník, až třetí útočník. Záleží na trenérovi, jestli se dostanu do hry," dodal slávistický kanonýr.

Přestože se spekuluje o jeho přestupu z Edenu, například do německé bundesligy či Jablonce, sám zatím počítá spíš s tím, že zůstane. "Mám smlouvu na dva roky. Něco občas proběhne v novinách, ale myslím, že není nic konkrétního. Lákalo by mě jiné prostředí, jiná řeč, něco se naučit. Čekáme, jak se to vyvrbí. Ale zatím to vypadá, že asi zůstávám," uvedl Škoda.

Čech: Posílit rivala Chelsea? Je to citlivé, ale jde o mou spokojenost
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud