Jonáš Bartoš
10. října 2015 • 12:25

Hlavní zbraň Turků na Čechy? V Barceloně nesmí postrach hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovské zápasy v klubu? Nula. Přesto zůstává nemyslitelné, aby Arda Turan chyběl v základní jedenáctce turecké reprezentace. Největší hvězda týmu nebude chybět ani dnes večer na Letné v kvalifikaci proti Česku (20:45 ONLINE). Muž, který kvůli zákazu registrování posil v Barceloně nesmí hrát za klub až do začátku ledna, si udržuje velkou formu i přes mizivou herní praxi.



Přestoupit do Barcelony? Sen téměř každého fotbalisty, absolutní vrchol, kam až to lze dotáhnout. Arda Turan v létě kývl na nabídku katalánského klubu i přesto, že to na klubové úrovni znamenalo půlroční stopku. Barcelona kvůli trestu od FIFA totiž smí zapsat nové posily na soupisku až v lednu.

Osmadvacetiletý záložník si tak momentálně užívá alespoň zápasy za reprezentaci. „Národní tým je pro mě velmi důležitým místem, emoce mi míří až k nebesům. Kvůli zápasům za Turecko kolikrát ani nemůžu spát,“ cituje národní celebritu server todayszaman.com.

Trenér Fatih Terim ani na vteřinu neváhal nad tím, zda Ardu kvůli nevyhranosti vůbec povolávat. Nechal mu klíčovou roli a středopolař s výjimečnou technikou mu to na hřišti oplácí skvělými výkony.

"Hráči, co působí v Realu, Barceloně nebo Bayernu, samozřejmě na hřiště patří. Arda je stejný případ, i když momentálně nehraje kvůli nedoladěnému přestupu," uvedl kouč českého týmu Pavel Vrba.

Arda se předvedl naposledy proti Nizozemsku. V možná klíčovém duelu kvalifikační skupiny první gól krásně vymyslel, druhý vstřelil a při výhře 3:0 se stal hvězdou večera. Byl to jeho zápas, ani náznak toho, že v Barceloně zatím nedobrovolně čeká na svůj první start za áčko.

Jeho letní transfer z Atlétika Madrid sledovalo takřka celé Turecko, jde o prvního reprezentanta 75milionové země, který obléká katalánský dres. Tedy obléká… Zatím se v něm předvedl maximálně při oficiální představovačce a možná během tréninků, zápasy sleduje jen z tribuny. Zraněnými decimovaná Barcelona se přitom (zatím marně) snaží o to, aby mohla Ardu zaregistrovat dřív než v lednu a tureckého borce vyslat do boje už na podzim.

Zcela evidentně bude právě on největší hrozbou tureckého týmu v sobotu proti Česku. Stačí si vzpomenout na podzimní utkání v Turecku. Arda ve vápně vyškolil Váchu , domácí se v závěru první půle za stavu 1:1 dožadovali penalty, nicméně sudí hraniční zákrok pustil.  Co turecká megastar předvede v sobotu na Letné?

Čech tlumočil Vrbovi. Uděláme dvě až tři změny, naznačili Češi
Video se připravuje ...

Motivací jsou jména soupeřů, říká reprezentant Procházka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud