9. října 2015 • 21:20

Čech tlumočil Vrbovi. Uděláme dvě až tři změny, naznačili Češi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní kvalifikační duel Česka s Tureckem (20:45 ONLINE) hodně zajímá i Nizozemsko. Favorit skupiny A, který se v kvalifikační tabulce momentálně nachází až na čtvrté (nepostupové) pozici, potřebuje, aby Turci v Praze ztratili a mohl zabojovat o místo v baráži.



Na předzápasové tiskové konferenci v Praze se objevili i zástupci nizozemského tisku, které hodně zajímalo, jak domácí tým k utkání s Tureckem přistoupí. „Nemusíte mít strach, moc změn neuděláme,“ tlumočil gólman Petr Čech novinářům slova trenéra Pavla Vrby.

Turecku k jistotě postupu do baráže o ME stačí ze dvou utkání uhrát čtyři body, Nizozemci potřebují, aby jejich přímý konkurent o barážové místo v sobotu v Praze ztratil. Čeští fotbalisté už si postup do Francie vybojovali před závěrečnými dvěma koly. Jak k duelům s Tureckem a v Nizozemsku přistoupí?

Novináři z Nizozemska dokonce přijeli do Prahy, aby referovali o pro ně důležitém utkání s Tureckem. Je i další přítomné v sále na předzápasové tiskovce zajímalo, jakou český kouč Pavel Vrba nasadí sestavu. Ten už minulý týden naznačil, že tentokrát dá prostor hráčům širšího kádru.

„Platí to, co už jsem řekl. Máme k dispozici dva zápasy, které jsou strašně důležité v tom, že nás vyzkouší dvě nejlepší mužstva skupiny. Řada hráčů z kádru si příležitost zaslouží, teď mají tu možnost,“ prohlásil Vrba.

Čech: Bylo by krásné, kdyby byl zápas proti turecku pohodlný
Video se připravuje ...

Jakékoliv podrobnější informace ale dávat nechtěl, sestavu na Turecko sdělí hráčů až v den utkání. „Jsem tady jako kapitán národního týmu, ale sestavu ještě nevíme, protože nám ji trenér ještě neřekl,“ odpovídal novinářům vedle Vrby sedící brankář Petr Čech.

U gólmanů je pouze jasné, že každý odchytá po jednom utkání. „Trenér nám oznámil, že jeden odchytám já a jeden Tomáš (Vaclík). Víme o tom, ale které zápasy to budou, ještě ne. Oba jsme připravení, je na trenérovi, koho vybere,“ dodal nejzkušenější hráč týmu.

Česká sestava se na utkání s Tureckem a v Nizozemsku bude lišit. „Určitě uděláme v Nizozemsku dvě až tři změny,“ nastínil Vrba. Když dotazy od nizozemských žurnalistů neustávaly, jako tlumočník z angličtiny se zapojil i Petr Čech. „Můžete být v klidu, trenér povídal, že uděláme dvě až tři změny,“ zopakoval trenérova slova, že ani v jednom ze závěrečných duelů Češi nevyběhnou s „béčkem“.

Konkrétní jedenáctka, která půjde v sobotu na letenský trávník, se určuje velmi těžce. „Máme v kádru hodně hráčů, které můžeme využít v obou zápasech, Využijeme náhradníky, ale jak, jsme se ještě nerozhodli. Opakuji, že půjde zhruba o dvě, tři změny,“ dodal Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud