Michal Petrák
12. září 2012 • 04:05

ZNÁMKOVÁNÍ: Nejhorší byli Suchý s Pekhartem, obstál Laštůvka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČEŠI POD LUPOU | Katarze se nedostavila, Češi dál hledají střelce. V přípravě proti Finům ale nezaostávali pouze v ofenzivě. „Co na to chcete slyšet?“ komentoval český výkon Jaroslav Plašil. To mluví za vše. Připravili jsme pro vás rozbor jednotlivců. Kdo se podepsal na české prohře největší měrou? A jak výkon českých fotbalistů hodnotil redaktor deníku Sport?



Základní sestava Čechů pod lupou

JAN LAŠTŮVKA  7

Byl nejlepším hráčem Čechů, což je v zápase proti 96. týmu žebříčku FIFA všeříkající. Po půlhodině dobře vyběhl proti Teemovi Pukkimu, za gól nemohl.

FRANTIŠEK RAJTORAL  3

Zapomněl vystavit Teema Pukkiho do ofsajdu, a pomohl tak hostům k vedení. Když se dostal dopředu, jak je zvyklý z Plzně, centroval většinou nepřesně.

TOMÁŠ SIVOK  5

Nedokázal ukočírovat nepříliš disciplinované spoluhráče. V závěru zůstal po sérii rohů vepředu a po Daridově centru trefil hlavou tyč.

MAREK SUCHÝ  2

Šly přes něj téměř všechny nebezpečné akce Finů v prvním poločase. Po půlhodině se nechal přetlačit Teemem Pukkim, jeho zaváhání napravil až dobrým vyběhnutím Jan Laštůvka.

MICHAL KADLEC 3

Po hodině dobře dostihl a vymanévroval Pukkiho, který šel do samostatného úniku. Jinak byl stejně nevýrazný jako jeho spoluhráči. Útok víc podporoval František Rajtoral.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN  4

Prostor před obránci čistil se střídavými úspěchy. Po čtvrthodině se odhodlal k první české střele, jeho pěkná rána z dálky však po teči skončila mimo finskou bránu.

VLADIMÍR DARIDA  4

Nechal se přetlačit Mikou Väyrynenem před prvním gólem Finů. Ve středu zálohy měl být kreativní silou, jeho přihrávky však nenacházely cíl tak často, jak by bylo třeba.

JAROSLAV PLAŠIL  2

Z nepříliš jasných důvodů nastoupil na pravém křídle a nedařilo se mu tam. Nedostal se moc k míči, když chtěl přihrát, neměl komu, standardky rozehrával nepřesně.

VÁCLAV KADLEC  3

Nastoupil pod hrotem, vytahoval se však až k Tomáši Pekhartovi. Bylo vidět, že se snaží, ovšem trpěl stejným nedostatkem jako jeho útočný parťák – nedostatkem míčů.

PETR JIRÁČEK  4

Naběhal toho hodně, přesouval se zleva, kde začínal, doprava. Většinou však bez efektu. Ve druhé půli měl dvě velké šance, jednou střílel z úhlu nad, podruhé ho vychytal Niki Mäenpää.

TOMÁŠ PEKHART  2

Když zhruba po půlhodině dostal míč, rozběhl se směrem k bráně – jenže k vlastní. Zazdil tak nadějný brejk. Jinak toho moc nezkazil, protože se v podstatě nedostal k míči.

Matěje Vydru brání skluzem Paulus Arajuuri
Matěje Vydru brání skluzem Paulus Arajuuri

Náhradníci

MATĚJ VYDRA  4

Na hřiště vlétl bojovně, krátce po příchodu se pokoušel zvrátit nepříznivý stav dalekonosnou střelou. Levačkou však mířil dost nepřesně.

MILAN PETRŽELA  5

Bylo vidět, že se chce ukázat. Jeho rychlost dělala Jukkovi Raitalovi problémy. Nebezpečí pro branku soupeře nevyprodukoval, svou aktivitou však hru Česka ve druhé půli rozhýbal.

DAVID LAFATA  4

Začal pod hrotem, pak se vysunul úplně nahoru. Když se už už chystal hlavičkovat, odstavil ho někdo ze stoperů, jeho nebezpečnou střelu ze 70. minuty rovněž zastavila modrá obrana.

ROMAN HUBNÍK

nehodnocen

JAN REZEK

nehodnocen

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud