16. října 2012 • 22:15

Nadšení po Maltě střídá pískot. Čeští střelci už zase vyhlásili půst

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadšení po Maltě, kdy česká reprezentace nastoupila se dvěma útočníky a dala tři góly, je pryč. Na Bulharsko Češi vytáhli s jedním hrotem – Tomášem Pekhartem. V bitvě o postup na MS 2014 Bílkův tým směrem dopředu zklamal. Tři nadějné, ale neproměněné situace, dovedly Čechy k remíze 0:0. Euforie, že se čeští střelci probudili a nasypou soupeři ranec gólů, zmizela. Bulhaři byli v zakončení „stejně aktivní“, proto se Letná branky nedočkala.



V prvním poločase stála z české strany za pozornost až v jeho závěru tutovka Jiráčka. Explzeňský záložník však po centru Plašila hlavičkoval z tutové pozice vedle branky a Letná zklamáním vydechla.

 „Do šedesáté minuty naší hře chyběl pohyb. Bylo to statické. V útočné fázi nám chyběla kvalita,“ konstatoval trenér českého týmu Michal Bílek.

Kdo čekal, že po pauze bude jeho výběr mašírovat za třemi body a bude se hnát do ofenzivy, byl na omylu. Tedy kromě posledních patnácti minut. Tam střídající hráči posunuli výkon českého celku o stupeň výš. A Češi mohli dát gól. Za snahu ale nebyli odměněni.

Střídající Darida napřáhl z dálky, ale gólman Bulharska vytáhl míč na roh. O chvíli později další střídající hráč, Vydra, unikl po levé straně. Předložil přízemní přihrávkou lahůdku Lafatovi, ale ten se v koncovce neprosadil. Když pak těsně vedle tyče prosvištěla i tečovaná rána obránce Kadlece, bylo jasné, že Češi gól nedají.

„Střelecké příležitosti tam byly, ale gólem to bohužel neskončilo,“ shrnul dění na hřišti Bílek. K vývoji v kvalifikační skupině pak poznamenal, že je na hodnocení brzy. „Je to teprve začátek. Sedm bodů by bylo výborných, máme jich pět, nedá se nic dělat,“ doplnil trenér národního týmu.

Bulharské ofenzivní menu bylo skoro stejně „bohaté“, jako to české. Za celý zápas mezi tyče Čecha zamířila pouze jediná rána, Češi bulharského gólmana zaměstnali třikrát.

„Bulhaři bránili, přijeli s cílem nedostat gól. V závěru se pak už podvědomě stáhli a nám při závarech chyběl ke gólu krok,“ postěžoval si kapitán Tomáš Sivok.

Ani on nebyl spokojený s tím, že Češi doma nedosáhli na tři body. „Kvalifikace je ještě dlouhá. Chtěli jsme ze zápasu s Bulharskem tři body, ale máme jeden. Snad to uhrajeme jindy,“ doplnil.

Tomáš Pekhart se proti Bulharsku osamocen bil na hrotu útoku
Tomáš Pekhart se proti Bulharsku osamocen bil na hrotu útoku

Střídajícím žolíkem se mohl stát Vladimír Darida, jehož ránu vytáhl gólman na roh.

„Snad se nám s Matějem Vydrou povedlo hru rozhýbat. Škoda, že to tam nespadlo. V naší skupině je hodně remíz, třeba tenhle získaný bod rozhodne,“ pohlédl do budoucna s optimismem fotbalista Viktorie Plzeň. Radost ale fanoušci po nerozhodném výsledku určitě neměli.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud