16. října 2012 • 21:54

Zase bez gólu. Reprezentace s Bulhary vykopala jen bezbrankovou remízu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté zakončili letošní boje v kvalifikaci o postup na mistrovství světa bezbrankovou remízou s Bulharskem. Na pražské Letné nenavázali na páteční výhru s Maltou a po úvodním nerozhodném výsledku v Dánsku podruhé v soutěži ztratili body.



Češi zůstávají v tabulce skupiny B třetí a ztrácejí bod na Bulharsko, které ale má zápas k dobru. Tým kouče Michala Bílka v listopadu čeká poslední setkání v roce při přípravném utkání se Slovenskem.

Jestliže se fotbalisté těšili na to, že je páteční výhra nad Maltou i přerušení střeleckého trápení nastartují k sebevědomějším výkonům, hlavně první poločas utkání s Bulharskem je vrátil do "šedivé" reality. Čechům nepomohlo ani to, že poprvé pod koučem Bílkem dvakrát za sebou nastoupili ve stejné základní sestavě.

Bulharský celek se zodpovědně připravil na silné stránky českého týmu, který byl s osamoceným útočníkem Pekhartem na hrotu pramálo nebezpečný. Pekhart měl daleko k tomu, aby navázal na svůj páteční první reprezentační gól a od spoluhráčů se mu dostalo minimální podpory.

Ze hry se Bílkův tým k přímému ohrožení brány Michajlova téměř nedostal, výjimkou byl průnik Jiráčka v desáté minutě zakončený jen ostrým centrem do malého pokutového území.

Bulhaři se museli bát jen při standardních situacích: na dva rohy Plašila naskočili Sivok s Jiráčkem, ale ani jednou ve slušných pozicích neuspěli.

Hosté se z propracovaného defenzivního bloku na zteč také příliš nevydávali, ovšem hlavička stopera Bodurova těsně před přestávkou byla jasně největší příležitostí prvního dějství.

To jako by Bulhary, kteří už osm let chyběli na velké akci, nabudilo: hned po poločase se znovu uvedli dobře zahraným rohem a v 57. minutě se brankář Čech už jen bezmocně ohlížel, jak se další hlavička Georgiho Milanova odráží těsně mimo brankovou konstrukci.

Bulharský výběr v těch chvílích viditelně netrpěl komplexem z toho, že s českou reprezentací prohrál všechny tři zápasy a před jedenácti lety na Letné dokonce utrpěl šestibrankový debakl.

Kouč Bílek strnulý tým zkusil probudit stažením Rajtorala s Pekhartem a nasazením Vydry s Daridou. A právě Darida se krátce po svém příchodu uvedl pokusem, který v 73. minutě poprvé vážně prověřil Michajlova.

K ofenzivnímu vzepětí přispěl i Vydra, po jehož pasu chyběl krok ke gólové dorážce dalšímu "žolíkovi" z lavičky Lafatovi, před nímž na poslední chvíli odkopl míč mimo bránu Minev.

Už v nastaveném čase se dral do zakončení Jiráček, ale neuspěl stejně jako vzápětí Limberský po rozehraném signálu. Češi tak už bezbrankovou remízu neodvrátili, stejným výsledkem skončily tři z jejich posledních čtyř zápasů.

David Limberský není na letenském stadionu oblíbenou postavou
David Limberský není na letenském stadionu oblíbenou postavou

Česká republika - Bulharsko 0:0

Rozhodčí: Bezborodov - Golubjev, Semenov (všichni Rus.). ŽK: Gebre Selassie - Djakov, Iliev, Ivanov. Minev. Diváci: 16.163.
ČR: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Plašil, Hübschman - Rajtoral (58. Darida), Jiráček, Rezek (80. Lafata) - Pekhart (58. Vydra). Trenér: Bílek.
Bulharsko: Michajlov - Minev, Ivanov, Bodurov, Zanev (42. I. Milanov) - Gadžev (61. Božinov), Djakov - Manolev, Iliev, G. Milanov - Popov (75. Tonev). Trenér: Penev.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud