25. března 2013 • 17:03

Rosický by měl naskočit od začátku: Tým udělal botu, teď je čas na nápravu

Autor: kap, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

ARMÉNIE - ČESKO ÚTERÝ 17:00 ONLINE | Bolest v noze ustupuje, hraní od první minuty by nemělo nic bránit. Kapitán českého týmu Tomáš Rosický je připravený nastoupit proti Arménii od začátku. "Je čas bojovat a musí to být vidět na hřišti," prohlásila na tiskové konferenci klíčová postava českého týmu.



Proti Dánsku naskočil až na posledních třicet minut, s debaklem 0:3 nedokázal nic udělat. Teď už je Rosický v pořádku a připraven naskočit v Arménii od prvních minut. "Cítím se mnohem líp a mělo by to být na zápas v pořádku," řekl český kapitán ke svému zdravotnímu stavu.  

Rosický věří, že proti Arménii i přes složitou situaci dokáže národní tým zabojovat. Nic jiného také Bílkově družině nezbývá, pokud chce pomýšlet na postup na šampionát do Brazílie.

"Ten tým ví, že udělal velkou botu. A zítra (v úterý) máme šanci na nápravu. Všichni dobře vědí, že to, co jsme předvedli ve druhé půli proti Dánsku, je málo. Musíme se předvést v mnohem lepším světle, abychom tady uspěli," uvedl před klíčovým duelem v Jerevanu.

Rosický na tiskové konferenci před zápasem Česka v Arménii Rosický na tiskové konferenci před zápasem Česka v ArméniiFoto Jaroslav Legner Sport

"Na druhou stranu není čas dávat hlavu do dlaní. Je čas bojovat. A musí to být vidět na hřišti," burcoval před náročným zápasem.

V Jerevanu hraje národní tým také o pozici trenéra Bílka. Pokud Češi nezvítězí, téměř jistě kouč u mužstva skončí. Už po několikáté se tak fotbalová družina ocitá na hraně propasti.

"Pro nás to není nová situace. Tým to zná. Z psychického hlediska nemám strach, jde jen o to, abychom se zlepšili i na hřišti. V zápase s Dánskem nám chyběla agresivita. Jestli se nezlepšíme, nemáme tady šanci na úspěch," tušil Rosický.

"Když vyhrajeme, zůstaneme ve hře. Jestli ne, tak jsme mimo. Pro nás je to jasně dané," dodal směrem k zápasu s Arménií.

Česká fotbalová reprezentace vyrazila ke kvalifikační bitvě o přežití do Arménie. Místo úsměvů byl na tvářích fotbalistů i realizačního týmu smutek a rozčarování
Česká fotbalová reprezentace vyrazila ke kvalifikační bitvě o přežití do Arménie. Místo úsměvů byl na tvářích fotbalistů i realizačního týmu smutek a rozčarování

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud