25. března 2013 • 16:15

Bílek mluvil s Peltou. Skončí? Přímé odpovědi se trenér vyhnul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Michal Bílek se před duelem v Arménii vyhnul přímé odpovědi, zda rezignuje na svůj post, pokud jeho svěřenci nevyhrají. Protože jen tři body udrží národní tým ve hře o postup na mistrovství světa. Pouze podotkl, že se soustředí na zápas a snaží se negativním informacím vyhýbat.



"Jediné, co mě zajímá, je úterní zápas. Nechci se vyjadřovat k tomu, co by se dělo, kdyby utkání nedopadlo. Děláme vše pro to, abychom vyhráli. A co by se stalo potom, to už ovlivnit nedokážu," reagoval Michal Bílek na zprávy, že jej nemusí "zachránit" ani tříbodový zisk v Jerevanu.

Přitom už po prohře s Dánskem prohlásil, že "neúspěch bude pravděpodobně znamenat jeho konec". Teď kličkoval: "Nepřipouštím si, že bychom neuspěli."

Noviny a internetové servery Bílek nečte z toho důvodu, aby se k němu negativní informace o předčasném konci nedostávaly. "Soustředím se jen na svoji práci, jde o zvolení správné sestavy, taktiky, rozestavení... A nic jiného než vítězství pro nás neexistuje," pronesl reprezentační kouč.

S předsedou FAČR Miroslavem Peltou mluvil ihned po propadáku s Dánskem. Co probírali? "Řešili jsme hlavně důležitost utkání v Arménii," uvedl Bílek. Konkrétnější nebyl.

Peltovy výroky o tom, že výkonný výbor se Bílkovou další budoucností u reprezentace bude zabývat po duelu v Arménii a bez ohledu na výsledek, komentovat nechtěl.

Česká fotbalová reprezentace vyrazila ke kvalifikační bitvě o přežití do Arménie. Místo úsměvů byl na tvářích fotbalistů i realizačního týmu smutek a rozčarování
Česká fotbalová reprezentace vyrazila ke kvalifikační bitvě o přežití do Arménie. Místo úsměvů byl na tvářích fotbalistů i realizačního týmu smutek a rozčarování

"Nechci teď jeho (Peltova) slova z neděle komentovat, protože jsem je neslyšel přímo od něj," uvedl Bílek s tím, že jde o záchranu celé kvalifikační mise a debaty kolem jeho osoby jsou vedlejší.

"Kdybychom v Arménii neuspěli, reprezentace už téměř nebude mít šanci postoupit. To je ta základní věc. Jestli skončím já, to je až druhá věc. Já jsem pod tlakem neustále, ale pravdou je, že v tak těžké situaci za celou dobu mého působení u reprezentace jsme nebyli. I když v Arménii vyhrajeme, bude to pořád složité, ale šance zůstane," přemítal Bílek, pod jehož vedením tým v kvalifikaci získal pět bodů ze čtyř zápasů a porazil jen outsidera z Malty.

Utkání v Arménii, které se hraje v úterý od 17:00 SEČ, budeme na iSport.cz sledovat v podrobné ONLINE reportáži.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud